DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Transporta nozare piedāvā risinājumus tranzīta kravu piesaistei no Āzijas valstīm

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

publicitātes foto

Satiksmes ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Reimanis piedalījās Krievijas transporta nozares nozīmīgākajā pasākumā – biznesa forumā un izstādē “Transporta nedēļa 2021”, kas no 15. līdz 17.novembrim notika Maskavā. Vizītes ievaros Reimanis tikās ar  Eirāzijas Ekonomiskās Komisijas infrastruktūras un enerģētikas ministru Temirbeku Asanbekovu un piedalījās Starptautisko transporta koridoru direkcijas un Latvijas Stividorkompāniju asociācijas sadarbības memoranda parakstīšanā.

“Lai Latvijas transporta un loģistikas nozare sekmīgi attīstītos mainīgajā biznesa vidē, ir jāizmanto visas iespējas, lai stiprinātu sadarbību gan ar Krieviju, kas joprojām ir viens no galvenajiem tranzīta partneriem, gan meklētu jaunas iespējas, tostarp veicinot sadarbību ar Āzijas valstīm”, komentē Uldis Reimanis.

Tiekoties ar  Temirbeku Asanbekovu, Reimanis prezentēja Latvijas transporta un loģistikas potenciālu Eirāzijas Ekonomiskās savienības (EES) valstīm dažādu veidu kravām. Tāpat tika pārrunāta sadarbības stiprināšana ar EES valstīm, veicinot Ķīnas u.c. Āzijas valstu tranzīta kravu piesaisti uz Eirāzijas sauszemes transporta koridoriem.

Biznesa forumā un izstādē, kas  notika no 16. līdz 18.novembrim, Latvijas transporta nozari ar vienotu zīmolu VIALATVIA pārstāvēja Rīgas brīvosta, Liepājas SEZ, Ventspils brīvosta, VAS “Latvijas dzelzceļš”. Kopumā izstādē piedalījās vairāk nekā 90 dalībnieki, tai skaitā Krievijas federālās aģentūras, valsts korporācijas, privātā biznesa kompānijas, kā arī ārvalstu kompānijas un citas ar transporta jomu saistītas organizācijas. Visiem interesentiem tika nodrošināta iespēja apmeklēt foruma pasākumus tiešsaistes formātā, reģistrējoties pasākuma mājas lapā www.transweek.digital

Latvijas stendu 16.novembrī apmeklēja Latvijas Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Krievijas Federācijā Māris Riekstiņš, pārrunājot nozares aktualitātes un Latvijas un Krievijas divpusējās sadarbības jautājumus transporta jomā.

Pasākumu ietvaros 17.novembrī, piedaloties Latvijas-Krievijas Transporta darba grupas  (TDG) vadītājiem Reimanim un Jurijam Petrovam, tika īstenota septembrī Pēterburgā TDG vadītāju tikšanās laikā panāktā vienošanās un parakstīts sadarbības memorands starp organizāciju “Starptautisko transporta koridoru direkcija” un Latvijas Stividorkompāniju asociāciju (LSA). LSA sastāvā ir Rīgas, Liepājas un Ventspils stividoru asociācijas un  nesen pievienojušās arī Rīgas brīvostas pārvalde, LSEZ un LDz. Memorandā puses  apņemas attīstīt divpusējo sadarbību tranzīta un loģistikas biznesa tendenču, ostu darbības un transporta koridoru attīstības izpētē.

“Transporta nedēļas 2021” pasākumi norisinājās klātienē, ievērojot stingrus epidemioloģiskos drošības pasākumus. Dalība izstādē un forumā bija iespējama tikai ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI