DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

Valsts kancelejas pirmajam direktoram Dāvidam Rudzītim 140

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Novembrī Valsts kanceleja atminas un svin tās pirmo direktoru Dāvidu Rudzīti. 2021. gadā 30. novembrī Latvijas pirmajam ierēdnim Dāvidam Rudzītim apritētu 140. Līdz pat šodienai viņš ir paraugs izcilībai civildienestā.

Dāvids Rudzītis bija Latvijas Pagaidu valdības kancelejas pārvaldnieks kopš 1918. gada 19. novembra, kad Ministru prezidents Kārlis Ulmanis viņu aicināja stāties šajā amatā. Izmantojot savu rakstveža pieredzi, pateicoties spožajai atmiņai, asajam prātam un uzkrātajām zināšanām, Rudzītis prasmīgi nodrošināja valdības darbu pēc valsts dibināšanas sarežģītos politiski ekonomiskos apstākļos.

1919. gada 11. aprīlī Dāvids Rudzītis tika apstiprināts par pirmo Valsts kancelejas direktoru. Sākotnējā Valsts kancelejas štatu sarakstā bija vien 20 darbinieku. Laikabiedri Dāvidu Rudzīti raksturoja kā valstsvīru ar fenomenālu atmiņu, kas palīdzējusi kolēģiem orientēties likumos, kad to kodifikācija vēl nebija sasniegusi tagadējo pilnību.

Lai celtu godā Dāvida Rudzīša personību un viņa nozīmīgo ieguldījumu valsts pārvaldes veidošanā un attīstībā, izveidota faktu lapa “Dāvidam Rudzītim 140”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI