DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Iedvesmojošā pasākumā tiks paziņoti Patentu valdes skolēnu konkursa “Radošais intelektuālis” uzvarētāji

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 24.novembrī, plkst. 14:00, tiešsaistes pasākumā tiks paziņoti Patentu valdes skolēnu konkursa “Radošais intelektuālis” uzvarētāji, kā arī Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas Skolēnu trofejas saņēmēji.

Pirmo trīs vietu, kā arī simpātiju un veicināšanas balvu saņēmēji aicināti piedalīties pasākumā, izmantojot Zoom platformu, savukārt visi citi interesenti apbalvošanas ceremoniju varēs vērot Patentu valdes facebook.com un youtube.com kontos.

Pasākumu vadīs radio balss un dažādu televīzijas raidījumu dalībniece, šarmantā Sanda Dejus. Savukārt ar iedvesmas stāstu dalīsies hokeja nūju gripu (rokturu uzmavu) ražotāja “Rocketgrip” dibinātāji, kuri savu biznesu uzsāka mācoties vidusskolā, bet nu viņu izstrādāto un inovatīvo produktu iegādājas un izmanto tūkstošiem sportistu visā pasaulē.

Tiešsaistes pasākuma turpinājumā tiks paziņoti pirmo trīs vietu ieguvēji visās vecuma grupās, kā arī simpātiju un veicināšanas balvu ieguvēji, ko paziņos Patentu valdes,  Latvijas Profesionālo patentpilnvarnieku asociācijas  un Junior Achievement Latvia pārstāvji. Savukārt Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) Skolēnu trofejas saņēmējus paziņos Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Pasākuma noslēgumā skolēniem būs iespēja ne tikai uzzināt grupas “Musiqq” panākuma atslēgu un iedvesmas stāstu, bet arī personīgi uzdot sev interesējošos jautājumus Emīlam un Maratam.   

Patentu valdes organizētajā skolēnu konkursā “Radošais intelektuālis” šogad piedalījās rekordliels komandu skaits – par balvām kopumā cīnījās 48 komandas trīs vecuma grupās.

Skolēnu uzdevums bija veidot trīs radošus uzdevumus par intelektuālā īpašuma (patenti, preču zīmes, dizainparaugi u.c.) tematiku, kas būtu aktuāli darbu radītāju vienaudžiem, balstoties uz metodisko materiālu “Ceļojums rūpnieciskā īpašuma pasaulē”. Radošos uzdevumus skolēni varēja veidot, gan fotografējot, gan veidojot testus, spēles un krustvārdu mīklas, kā arī citādi radoši izpaužoties, lai rosinātu interesi par intelektuālā īpašuma nozīmību mūsdienās un uzņēmējdarbībā.

Atgādinām, ka 1.vietu ieguvēji katrs savā īpašumā iegūs viedpulksteņus “FORERUNNER 45 / 45S”, 2.vietu ieguvēji saņems skrejriteņus “Razor A125 Kick Scooter Clear GS”, bet 3.vietu ieguvēji - austiņas “Aftershokz Open Move”. Visi skolotāji, kuri palīdzējuši komandām, saņems dāvanu kartes no grāmatnīcām. Viena no laureātu komandām saņems WIPO Skolēnu trofeju. Savukārt visi konkursa dalībnieki saņems īpašu pārsteigumu no atbalstītāju veikaliem – internetveikala garminshop.lv un eleme.eu. Konkursa norisi atbalsta Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojs.

Iepriekš Patentu valde rīkoja skolēnu video konkursu “Radi. Dari. Aizsargā”, kura mērķis bija rosināt radīt darbus, kas respektē un aizsargā preču zīmes, jaunus izgudrojumus un dizainu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI