DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Konferencē diskutēs par izaicinājumiem un labo praksi krāpšanas atklāšanā un novēršanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 24. un 25. novembrī tiešsaistē notiks konference “Pūļa imunitāte cīņai pret krāpšanu”. Tā pulcēs dažādu jomu un institūciju speciālistus no Latvijas un ārvalstīm, lai veidotu kopīgu izpratni par attieksmi, pieejām un iespējām aizsargāt Eiropas Savienības fondu līdzekļus un vairotu neiecietību pret krāpšanu.

“Krāpšana mūsu ikdienā var izpausties dažādos veidos, un īpaši Covid-19 pandēmijas laikā, kad daudz laika pavadām mājās, tā arvien vairāk izplatās un transformējas arī interneta vidē. Informācijas pārbagātības laikā krāpšanu nevaram atstāt bez ievērības un rīcības. Lai rastu labākos risinājumus, apmainītos ar pieredzi un kopīgiem spēkiem virzītos uz izaugsmi, kopā ar ekspertiem konferencē diskutēsim par to, kā kopā un katrs atsevišķi varam rūpēties par valsts un Eiropas Savienības budžeta līdzekļu godprātīgu ieguldīšanu,” norāda Finanšu ministrijas valsts sekretāre un Krāpšanas apkarošanas koordinācijas dienesta (AFCOS) Latvijā padomes priekšsēdētāja Baiba Bāne.

Konferences pirmajā dienā paredzēta viedokļu apmaiņa par tēmas nozīmi un diskusijas par tādiem būtiskiem jautājumiem kā krāpšanas riski, izaicinājumi, metodes, signāli un labā prakse veiksmīgai krāpšanas atklāšanai un novēršanai, tostarp ņemot vērā Covid-19 radītos izaicinājumus. Tāpat eksperti diskutēs par tehnoloģijām kā rīku iespējamās krāpšanas atklāšanai un novēršanai.

Otro konferences dienu paredzēts veltīt tēmai par izvairīšanos no interešu konfliktiem, to pārvaldību un pārkāpumu novēršanas riskiem. Konferences noslēgumā eksperti pārrunās pūļa imunitātes ētiskos un psiholoģiskos aspektus.

Konferences formāts ļaus uzklausīt ekspertu viedokļus un pieredzēt arī aktīvu diskusiju par problēmu jautājumiem šajā jomā. Klausītājiem būs iespēja iesaistīties, iesniedzot savus jautājumus diskusijai. Konferences pirmajā dienā tiks nodrošināts arī tulkojums no/uz angļu valodu.

Konferenci rīko Finanšu ministrija kā AFCOS Latvijā. AFCOS izveides mērķis ir veicināt efektīvu sadarbību un informācijas apmaiņu ar Eiropas Biroju krāpšanas apkarošanai (OLAF).

Pasākumu varēs vērot Finanšu ministrijas Facebook un Youtube kanālos. Vairāk informācijas un pasākuma programma skatāma Finanšu ministrijas mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI