DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs Viļņā piedalās forumā “Demokrātijas nākotne”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 19. un 20. novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Viļņā notiekošajā forumā “Demokrātijas nākotne”.

Uzstājoties sesijā par noturības pret populismu veidošanu demokrātiskās sabiedrībās (Building anti-populist resilience in the democratic societies), ministrs vērsa uzmanību uz Covid-19 pandēmijas radītajiem izaicinājumiem demokrātiskajām vērtībām – pieaugošo dezinformāciju un atsevišķu politisko spēku mēģinājumus izmantot situāciju savu mērķu īstenošanai. E. Rinkēvičs uzsvēra neatkarīgo mediju lomu dezinformācijas novēršanā, kā arī nepieciešamību attīstīt un starptautiski veicināt globālās digitālās pārvaldības normas, kas aizsargā izteiksmes brīvību un privātumu tiešsaistē, vienlaikus padarot iespējamu vēršanos pret dezinformāciju. Tāpat ministrs aicināja uz vienotu Eiropas Savienības atbildi dezinformācijas operācijām.

Par forumu

Reaģējot uz satraucošajām tendencēm – demokrātijas telpas sašaurināšanos un autoritārisma iesakņošanos, Lietuvas Ārlietu ministrija 2021. gada 19. un 20. novembrī Viļņā organizēja forumu “Demokrātijas nākotne”. Tas pulcēja ārlietu ministrus, starptautisko organizāciju, pilsoniskās sabiedrības, akadēmisko aprindu un neatkarīgo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kā arī demokrātijas aktīvistus.

Forums norisinājās, atbalstot ASV prezidenta Džo Baidena iniciēto augsta līmeņa sanāksmi par demokrātiju, kas norisināsies 2021. gada 9. un 10. decembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI