DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Rīgas Zooloģiskajā dārzā - kam noder trenažieris mēlei...

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Savvaļā žirafēm barošanās aizņem līdz 20 stundām dienā un to barošanās procesā nozīmīga loma ir 45 centimetrus garajai, lokanajai mēlei. Lai to nodarbinātu zoodārzā, jāizdomā dažādi “mēles trenažieri”, izmantojot īpašo žirafu gardumu – barības granulas. Valsts svētkos jaunā zoodārza žirafe Vakilija saņēma dāsnu dāvinājumu no SIA TOODE, kas ļaus nodrošināt  zoodārza žirafes ar vairāku veidu barības granulām un minerālpiedevām līdz pat gadu mijai, tā atbrīvojot Rīgas zoodārza budžetā līdzekļus dzīvnieku dzīves apstākļu uzlabošanai.

Lai padarītu žirafu ikdienu interesantāku un paildzinātu to barošanās laiku, tiek izmantotas dažādas barības slēptuves un citas viltības. Piemēram, īpašos, iekārtos turekļos var iestiprināt iecienītā kāruma – zaru slotiņu zarus, vai vairākkārt dienā granulas iebērt dobtā bluķī ar caurumiem. Vakilija vēl nav atklājusi visu gardo granulu slēptuvju noslēpumus, tāpēc šobrīd vēl “trenējas” ar sacaurumotu, caurspīdīgu ūdens pudeli, kurā našķi labi saskatāmi.  

Akcija “Ziedo žirafei Vakilijai!” tika uzsākta viņas divu gadu dzimšanas dienā 9. augustā, kad privātpersonas un uzņēmumi tika aicināti ar 25 EUR pārskaitījumu apmaksāt Vakilijas vienas dienas maltīti. Akcija turpinās un ziedojumi tiek reģistrēti ienākošā secībā, atbilstoši kurai, katrs ziedotājs neklātienē baro žirafi noteiktā datumā. Konkrētā “barotāja” vārds lasāms arī uz stenda pie Vakilijas aploka un Rīgas zoodārza mājas lapas sadaļā “Atbalsti”, kur meklējams gan “barošanas kalendārs”, gan  arī ziedošanas nosacījumi un konts. https://rigazoo.lv/lv/atbalsti/ziedo-zirafei-vakilijai Kopumā kopš 9. augusta atbalsta akcijā ar dažādām summām piedalījušās 62 personas un uzņēmumi, un svarīga jau nav pati naudas summa, bet gan sajūta, ka cilvēki mīl dzīvniekus un atbalsta Zoodārza centienus padarīt iemītnieku dzīvi pilnvērtīgāku un labāku.

Šmidingas zoodārzā Austrijā dzimusī žirafe Vakilija ar SIA “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstu uz Rīgu atceļoja 22. jūlijā un savu divu gadu dzimšanas dienu nosvinēja līdzās 14 gadus vecajam Rīgas zoodārza žirafu puisim Kimi. https://rigazoo.lv/lv/jaunumi/zoodarza-jaunumi/no-austrijas-ieradusies-zirafe-vakilija-695

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI