DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pavadi 18. novembri aktīvi!

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Latvijas 103. dzimšanas dienu Valmieras novadā aicinām sagaidīt veselīgi un aktīvi. Latvijas kontūras skrējiens, foto orientēšanās, rogainings, Brīvības skrējiens – labākie izkustēšanās veidi lieliem un maziem dzimšanas dienas svinētājiem, katram atrodot sev piemērotāko aktivitāti.

Valmierā 18. novembrī aicinām piedalīties Latvijas kontūras skrējienā/ gājienā. 12.5km garā maršruta sākums un finišs būs Valmieras rātslaukumā, starta laiks – pēc brīvas izvēles. Ceļš vedīs pa ielām, kas nosauktas Valmierai un Latvijai nozīmīgu personību vārdā, gar iemīļotām apskates vietām un ēkām, kam īpaša nozīme valmieriešu un pilsētas viesu dzīvē. Karte lejupielādējama šeit. Viedtālrunī iespējams atvērt arī maršruta GPX failu, tas pieejams šeit.

Dalībniekus aicinām ņemt līdzi atribūtus ar Latvijas simboliku.

Vērība, atjautība, orientēšanās prasme un zināšanas par novadu noderēs, no 18. novembra līdz 5. decembrim piedaloties Rūjienas – Naukšēnu auto-foto spēlē. Tā būs lieliska iespēja atklāt jaunas vietas vai jau zināmās ieraudzīt citā gaismā, jo dalībniekiem būs jāatpazīst fotogrāfijās atainotais, jādodas turp un jāuzņem fotogrāfija. Ja spēle tiek veikta individuāli, dalībnieks var nofotografēt tikai konkrēto vietu vai uzņemt selfiju. Ja spēli veic komanda, attiecīgajā vietā kopā jānofotografējas visiem dalībniekiem (aizkadrā drīkst palikt dalībnieks, kurš veic fotogrāfa pienākumus).

Trase sola dažādus pārsteigumus. Būs vietas, kur nepietiks tikai ar foto, bet būs jāatrod arī Latvijas karodziņš ar QR kodu. To noskenējot, uzzināsiet, kāds uzdevums jāveic. Jāpiemin, ka, krājot punktus, dalībnieki pretendē uz laureāta titulu. Protams, spēle būs interesanta arī tiem dalībniekiem, kuri nevēlas sacensties, bet labi pavadīt brīvo laiku svaigā gaisā. Noslēgumā balvas pēc nejaušības principa varēs iegūt ikviens, kurš sasniedzis finišu un sakrājis konkrētu punktu skaitu (nav nepieciešams apmeklēt visas trases vietas). Turpināsies arī lieliska tradīcija – trasē būs paslēptas florbola bumbiņas, laimīgie atradēji tās varēs samainīt pret balvu. Aicinām sekot līdzi norādēm 18. novembrī spēles organizatora Gundara Putniņa Facebook kontā.

Brenguļu, Kauguru un Trikātas apvienības un Strenču apvienības teritorijās no 18. novembra līdz 5. decembrim norisināsies orientēšanās spēle – rogainings “Meklē QR”. Distances vedīs Mūrmuižā, Brenguļos, Trikātā, Strenču dabas takā, Sedā un Jērcēnos. Apvidū izvietoto kontrolpunktu apmeklēšanas secība noteiktajā kontrollaikā ir katra dalībnieka ziņā. Kontrolpunktiem būs dažādas ieskaites vērtības.

Starta vietas: Mūrmuižā – stāvlaukumā (pie ziņojuma dēļa), Brenguļos – pie sporta centra “Kaimiņi”, Trikātā – pie Trikātas Kultūras nama, Strenčos – stāvlaukumā pirms estrādes, Sedā – pie Sedas Kultūras nama, Jērcēnos – pie informatīvā stenda muižas teritorijā. Kartes no 18. novembra lejupielādēt varēs šeit. Karte būs pieejama arī lietotnē iOrienteering tiešsaistē.

Dalībnieki spēlē aicināti doties ar kājām vai velo. Ātrumu nosaka pats dalībnieks. Vērā gan jāņem kontrollaiks. Tas ir 2–3 stundas katrai distancei.

Rencēnos, izvēloties sev ērtāko laiku, no 18. līdz 21. novembrim aicinām doties Brīvības skrējienā. Maršruts, kas vedīs pa Rencēnu ciematu, būs piemērots gan ģimenēm, gan individuālajiem skrējējiem, nūjotājiem vai tiem, kuri vēlas Latvijas dzimšanas dienā doties pastaigā.

Maršruts 3km garumā būs apļveida, startam un finišam esot Rencēnu brīvdabas estrādes laukumā. Maršruts būs marķēts. Karti vari lejupielādēt šeit. Viedtālrunī iespējams atvērt arī maršruta GPX failu, tas pieejams šeit.

Priecāsimies, ja, Latvijas dzimšanas dienu pavadot aktīvi, to iemūžināsiet fotoattēlos un dalīsieties Facebook lapā ar tēmturi #ValmierasNovadsSveicLatviju vai Instagramā, atzīmējot Valmieras novadu (@Valmierasnovads). Fotogrāfijas būs apskatāmas kopīgā galerijā Valmieras novada Facebook lapā. Pēc nejaušības principa kāds dalībnieks saņems arī pārsteiguma balvu.

Sagaidot Latvijas 103. dzimšanas dienu aktīvi, būsim uzmanīgi un ievērosim ceļu satiksmes noteikumus. Tāpat arī aicinām ņemt vērā noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatīšanās novēršanai.

Par citām norisēm Valmieras novadā 18. novembrī vairāk var uzzināt šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI