DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

ALTUM ar 400 000 eiro atbalsta Kuldīgas novada jaunos uzņēmējus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Attīstības finanšu institūcija ALTUM piešķīrusi vairāk nekā 400 000 eiro aizdevumu jauno uzņēmēju atbalstam, kas startējuši Kuldīgas novada LEADER projektu konkursā. Finansējumu pirmo reizi saņēmuši visi pieteiktie projekti – kopumā deviņi novada uzņēmumi, kas darbojas pārtikas rūpniecības, kokapstrādes, amatniecības, veterinārijas, ēdināšanas, inženierdarbības un koku apkopes nozarēs.

Finansējuma piešķiršana notikusi ciešā sadarbībā ar Kuldīgas novada biedrību “Darīsim paši!”, organizējot uzņēmējiem kopīgas apmācības un konsultācijas par projektu sagatavošanu un iesniegšanu.

“Esam gandarīti par arvien lielāku mazo uzņēmēju aktivitāti un ambīcijām Latvijas reģionos, kas, spītējot neskaidrajiem ekonomiskajiem apstākļiem un ierobežojumiem pandēmijas dēļ, ir gatavi paplašināt biznesu, attīstīt jaunus produktus un pakalpojumus. Sadarbībā ar biedrību “Darīsim paši!” ir izdevies sasniegt izcilu rezultātu un finansēt pilnīgi visus šajā LEADER projektu konkursa kārtā izvirzītos uzņēmumus, kas ir līdz šim nebijis notikums,” saka ALTUM Kurzemes reģiona vadītāja Ilze Zandberga.

Finansējums piešķirts biznesa attīstībai, apgrozāmo līdzekļu palielināšanai, jauna aprīkojuma, tehnikas vai ražošanas iekārtu iegādei. To saņēmuši SIA "Rudys Brewing Co", SIA "DUNA Brewery", SIA “Smoke Farm”, SIA "MMēbeles", SIA "GOLDINGEN WOODWORKS", SIA "Fabr", SIA "Pet Care”, SIA "PRO 3D" un SIA "Kursa Altum”.

“Ciešā un produktīvā sadarbība starp iesaistītajām institūcijām un vietējiem uzņēmējiem mums ir ļāvusi atbalstīt spēcīgus, uz ilgtermiņu virzītus projektus. Ļoti augstu novērtējam ALTUM dotās iespējas un zināšanas, kas palīdz idejām īstenoties un ar piešķirtā finansējuma palīdzību attīstīties novada uzņēmējdarbībai. Šobrīd biedrības izsludinātajos projektu konkursos Kuldīgas novadā prioritāte ir tiem uzņēmējiem, kas nodarbojas ar ražošanu un nodrošina jaunas darba vietas,” saka biedrības “Darīsim paši!” vadītāja Ieva Birbele. “Joprojām saskaramies ar problēmu, ka uzņēmējiem trūkst finanšu pratības un spējas nodefinēt, kas būs radītais produkts vai pakalpojums, kāda būs tā pašizmaksa un mērķauditorija, tomēr kopīgiem spēkiem mums izdodas zināšanu līmeni celt un atbalstīt biznesa uzsākšanu vai attīstīšanu.”

Finansējums piešķirts no ALTUM atbalsta programmas biznesa uzsākšanai un paplašināšanai. Kuldīgas novada uzņēmēji saņēmuši arī vairāk nekā 280 000 eiro no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI