DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Pirmdien ekonomikas ministrs ir sasaucis Tautsaimniecības padomes ārkārtas sēdi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 15.novembrī, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs ir sasaucis Tautsaimniecības padomes ārkārtas sēdi videokonferences formātā, lai ar  uzņēmējiem un lielāko uzņēmējus pārstāvošo organizāciju pārstāvjiem pārrunātu situāciju tautsaimniecības nozarēs, iepazītos ar nodarbināto vakcinācijas aptveres datiem, kā arī uzklausītu darba devēju priekšlikumus saistībā ar darbinieku testēšanas pilnveidi. Par nozaru izteiktajiem priekšlikumiem tiks informēta Operatīvās vadības grupa.

“Man ir svarīgi, lai šajā laikā ražojošās un pakalpojumu nozares pēc iespējas mazāk skartu pandēmijas izraisītās sekas, tāpēc regulāri tiekos ar uzņēmējiem, lai būtu informēts par darba norisi visās tautsaimniecības nozarēs,” norāda ekonomikas ministrs.

Sanāksmes laikā Ekonomikas ministrija iepazīstinās ar aktuālāko Covid -19 vakcinācijas sociālekonomisko analīzi, tiks uzklausīts uzņēmēju viedoklis par to, kā  tiek nodrošināta droša darba vide ražošanā un pakalpojumu sniegšanā pandēmijas laikā, kā darba devējiem sokas ar darbinieku testēšanu, un kādi būtu darba devēju priekšlikumi saistībā ar darbinieku testēšanas pilnveidi.  Tiks pārrunāta arī situācija būtiskākajās tautsaimniecības nozarēs, lai nodrošinātu tautsaimniecības darbības nepārtrauktību.

Tautsaimniecības padome ir Ekonomikas ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas izveidota konsultatīva institūcija, kas savā darbā, lai sekmētu profesionālu, ar uzņēmējdarbības politiku saistīto jautājumu risināšanu, piesaista nozaru asociācijas un neatkarīgos ekspertus. Tās darbības mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā, kā arī veicināt ilgtspējīgas tautsaimniecības attīstības principu ieviešanu valstī un  sekmēt tās procesu un sabiedrības līdzdalību tajā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI