DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

No 15. novembra atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā atjaunos tikai tiem pilngadīgajiem klientiem, kuriem ir spēkā sadarbspējīgs COVID-19 sertifikāts

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izpildot Rīgas domes izpilddirektora rīkojumu, no 15. novembra pašvaldības noteiktās atlaides atjaunos tiem pasažieriem, kuriem ir spēkā sadarbspējīgs COVID-19 sertifikāts. Šiem pasažieriem, kā arī Rīgas skolēniem un arodskolēniem, atlaides sabiedriskajā transportā atjaunosies automātiski un braukšanas maksas atvieglojumus varēs izmantot tādā apmērā, kā tas bija pirms 21. oktobra. Savukārt pasažieriem, kuriem piemēroti braukšanas maksas atvieglojumi, bet  nav sadarbspējīga COVID-19  sertifikāta, “Rīgas satiksme” no 15. novembra pakāpeniski bloķēs e-talonus un biļetes braukšanai Rīgas sabiedriskajā transportā būs jāiegādājas par pilnu cenu.

“Uzskatu, ka šāds lēmums ir taisnīgs, jo vakcinētās personas ir pelnījušas atlaides, jo ir rīkojušās atbildīgi gan pret sevi, gan pret sabiedrību kopumā. Es ceru, ka tas kalpos arī kā grūdiens tiem, kas vēl šaubās un nav vakcinējušies. Dati liecina, ka patlaban vislielākais procents cilvēku, kas nav vakcinējušies, ir tieši gados vecāki cilvēki, kas arī izgaismo mūsu krīzes galveno problēmu – ka gados vecāki cilvēki slimo smagāk. Tāpēc ceru, ka šis lēmums kalpos kā pamudinājums vakcinēties un vēlreiz visus aicinu to darīt,” uzsvēra vicemērs Vilnis Ķirsis.

Klientiem bez sadarbspējīga COVID-19 sertifikāta, kuri iepriekš izmantoja biļetes ar atlaidēm un kuru e-taloni tiks bloķēti, no 15. novembra biļetes braucieniem jāiegādājas dzeltenajos e-talonos, Koda biļetes mobilajā lietotnē vai mēnešbiļetes nepersonalizētajā e-talonā. Ja personalizētajā e-talonā vai Rīdzinieka kartē, ir iepriekš iegādātas un neizmantotas biļetes vai nauda e-makā, nekavējoties jāraksta iesniegums par naudas atmaksu, nosūtot to uz e-pastu info@rigassatiksme.lv biļetes derīguma termiņa laikā. Iesniegumā jānorāda vārds, uzvārds, personas kods, e-talona numurs, bankas konta numurs.

Lai atjaunotu braukšanas maksas atvieglojumu pēc sadarbspējīga COVID-19 sertifikāta iegūšanas vai pēc ar rīkojumu ieviestās kārtības atcelšanu, klientam būs jādodas uz kādu no “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem un jāizgatavo jauns e-talons, maksājot par to 2,85 eiro.

Pasažieri, kuri saņem atlaidi no valsts - personas ar I vai II invaliditātes grupu, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu, vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, neatkarīgi no tā, ir sadarbspējīgs COVID-19 sertifikāts vai nav, varēs turpināt sabiedrisko transportu izmantot kā līdz šim.

Pasažieriem, kuri jau šobrīd norēķiniem sabiedriskajā transportā izmanto biļetes par pilnu cenu, jaunā kārtība nekādas izmaiņas neievieš. Minētie pasažieri braucienu apmaksai var izmantot gan braucienu biļetes, gan stundas biļetes, gan arī mēnešbiļetes

Braukšanas biļetes par pilnu cenu var iegādāties iepriekš pārdošanā gan uz ielas izvietotajos biļešu automātos, gan vairāk nekā 400 tirdzniecības vietās Rīgā. Biļešu tirdzniecības vietas skatīt šeit: https://www.rigassatiksme.lv/lv/biletes/bilesu-tirdzniecibas-vietas/

Saziņai ar “Rīgas satiksmi” aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862 vai arī e-pastu info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties sociālā tīkla platformās vai mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošajā sadaļā „Sazinies ar mums”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI