DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīga plāno piedalīties konkursā par tiesībām rīkot Eiropas čempionātu basketbolā vīriešiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 11.novembrī, Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē deputāti lēma atbalstīt Rīgas dalību konkursā par tiesībām rīkot Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem finālturnīru - EuroBasket 2025.

Gadījumā, ja biedrība “Latvijas Basketbola savienība” iegūs tiesības rīkot EuroBasket 2025 grupu turnīru Rīgā, pilsētas 2025. gada budžetā kopsummā jāparedz viens miljons eiro tehnisko un organizatorisko izdevumu samaksai. Savukārt gadījumā, ja biedrība iegūs tiesības rīkot EuroBasket 2025 grupu turnīru un finālposma spēles Rīgā, tam budžetā būs jāparedz 1,5 miljoni eiro.

Būtiskākie ieguvumi no čempionāta norises Rīgā būtu liels starptautisko dalībnieku un fanu skaits, mediju un preses uzmanība, kā arī čempionāta norise atstātu lielu ietekmi uz pilsētas ekonomiku. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras speciālistu veiktie aprēķini liecina, ka potenciālie papildu ieņēmumi no sacensībām, rīkojot tikai grupas turnīru, varētu sasniegt līdz 20 miljoniem eiro, savukārt, rīkojot grupas turnīru un finālposmu, papildu ieņēmumi varētu sasniegt 80 līdz 90 miljonus eiro.

Tāpat čempionātam tiktu nodrošināta globālā tiešraide, radot iespēju Rīgu uzlūkot ne tikai dalībniekiem, bet arī TV auditorijai visā pasaulē. “EuroBasket 2017”, kas notika Turcijā, TV auditorija sasniedza 208 730 738 skatītājus no vismaz 87 valstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI