DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

NVD izbeigs līgumu ar četrām ģimenes ārstu praksēm; ieteikumi pacientiem pārreģistrācijas veikšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 14. novembrī plānots izbeigt līgumu ar četrām ģimenes ārstu praksēm, kuras  atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem nav tiesīgas turpmāk sniegt veselības aprūpes pakalpojumus, jo tajās nodarbinātajām ārstniecības personām nav sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

NVD aicina šo ģimenes ārstu pacientus iepazīties ar ieteikumiem pārreģistrācijas veikšanai, lai arī turpmāk nepieciešamības gadījumā saņemtu konsultācijas, nosūtījumus valsts apmaksātu pakalpojumu saņemšanai, zāļu receptes, profilaktisko uzraudzību u.c. prakses pakalpojumus.

Ģimenes ārsti no Rīgas, ar kuriem tiks pārtraukts līgums1:

  • ģimenes ārste Jeļena Jakupova – šobrīd pieņemšana Rīgas veselības centra Ilģuciema filiālē. Iedzīvotāji tiks automātiski pārreģistrēti pie ģimenes ārstes Andas Gackas, kuras prakse arī atrodas Iļģuciema filiālē;
  • ģimenes ārste Edīte Krūmiņa – šobrīd pieņemšana MFD veselības centrā “Zolitūde”. Paredzēta ģimenes ārsta prakses pārņemšana. Laikā līdz jauna ģimenes ārsta darba uzsākšanai pacienti var vērsties pie jebkura ģimenes ārsta, kurš ir līgumattiecībās ar NVD (kā īslaicīgie pacienti), vai veikt pārreģistrāciju pie cita izvēlētā ārsta.

Ģimenes ārsti no reģioniem, ar kuriem tiks izbeigts līgums:

  • ģimenes ārste Modrīte Silauniece – šobrīd pieņemšana Balvos. Iedzīvotāji tiks automātiski pārreģistrēti ģimenes ārstes Līgas Kozlovskas praksē Balvos (pacienti ir tiesīgi arī paši izvēlēties citu ārstu un veikt pārreģistrāciju);
  • ģimenes ārste Zanda Zauere – šobrīd pieņemšana praksē Kuldīgā. Iedzīvotāji tiek aicināti veikt pārreģistrāciju pie cita izvēlētā ārsta.

Lai veiktu pārreģistrāciju, iedzīvotājam ir jāizvēlas ģimenes ārsts un jāsazinās ar ārsta praksi, lai vienotos par reģistrāciju. NVD vērš uzmanību, ka ģimenes ārsts nav tiesīgs atteikt reģistrēt sava praksē iedzīvotājus, kuru deklarētā dzīvesvieta atrodas ārsta pamatdarbības teritorijā, kā arī jau reģistrēto pacientu bērnus, laulāto vai vecākus.

Informāciju par praksēm, kuru pamatdarbības teritorijā ietilpst iedzīvotāja deklarētā dzīvesvieta, var noskaidrot, zvanot NVD teritoriālajai nodaļai vai rakstot e-pastu uz nvd@vmnvd.gov.lv (norādot e-pastā savu dzīvesvietas adresi).

1 Atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr. 662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” 238. punktam, kas nosaka, ka personām, kuras sniedz veselības aprūpes pakalpojumus ārstniecības iestādēs un aptiekās un līgumattiecību izpildes laikā pakalpojuma sniegšanas vietā nonāk saskarē ar pacientiem vai aptieku klientiem, ir jābūt sadarbspējīgam vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam, un 329. punktam, kas nosaka, ka 238. punktā minētā prasība tiek piemērota ar 2021. gada 15. novembri.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI