DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Notiks Nodarbinātības padomes sēde

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 12. novembrī attālināti videokonferences formātā notiks Nodarbinātības padomes (turpmāk - Padome) sēde, kurā paredzēts izskatīt izglītības kvalitātes un darba spēka pieprasījuma jautājumus.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji sanāksmē informēs par izglītības kvalitātes paaugstināšanas jautājumiem vidējā vispārējā un profesionālajā vidējā izglītībā, kā arī par Rīcības plānu Izglītības attīstības pamatnostādņu ieviešanai.

Savukārt Ekonomikas ministrijas (turpmāk - EM) un Nodarbinātības valsts aģentūras (turpmāk - NVA) pārstāvji iepazīstinās Padomi ar interaktīvo darba tirgus prognožu platformu, kas apkopo aktuālo informāciju gan par esošo situāciju darba tirgū un NVA īstermiņa darbaspēka pieprasījuma prognozēm, gan par EM vidēja termiņa un ilgtermiņa darba tirgus prognozēm.

Nodarbinātības padome trīs ministru - ekonomikas, izglītības un zinātnes un labklājības - sastāvā tika izveidota 2016. gadā, lai veicinātu izmaiņas darba tirgū, nodrošinot tautsaimniecībai nepieciešamos speciālistus tādējādi sekmējot ekonomikas izaugsmi. Padome ir koleģiāla neformāla ministru diskusiju platforma. Padomes mērķis ir saskaņot starpresoru sadarbību darba tirgus reformu plānošanā, izstrādē, ieviešanā un uzraudzībā un tādējādi mazināt neatbilstības Latvijas darba tirgū. Īpašu uzmanību Nodarbinātības padome ir pievērsusi jautājumiem par ieguldījumu cilvēkkapitālā darbaspēka prasmju attīstībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI