DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Vita Anda Tērauda ar Baltijas valstu un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētājiem pārspriež aktuālo situāciju pierobežā ar Baltkrieviju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda trešdien, 10.novembrī, attālināti tikās ar Igaunijas, Lietuvas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītājiem un pārsprieda aktuālo situāciju pierobežā ar Baltkrieviju.

“Būtiski ir ne tikai reaģēt uz Baltkrievijas pierobežā notiekošo, bet arī darīt visu iespējamo, lai nākotnē novērstu hibrīduzbrukumus un šādas nekonvencionālas operācijas uz Eiropas Savienības robežām nebūtu iespējamas,” uzsvēra V.A.Tērauda.

Komisiju priekšsēdētāji, pārrunājot pēdējos notikumus uz Polijas-Baltkrievijas robežas, sprieda arī par šonedēļ iznākušo Eiropas Savienības līmeņa dokumentu “Stratēģiskais kompass drošībai un aizsardzībai”, kura mērķis ir kopīgas Eiropas Savienības dalībvalstu vīzijas nostiprināšana par drošību un aizsardzību. Eiropas lietu komisiju vadītāji uzsvēra, ka tā īstenošana ļautu efektīvāk cīnīties ar 21.gadsimta draudiem Eiropas drošībai.

Sanāksmē tika pārrunāts arī jautājums par stabilāku enerģijas cenu nodrošināšanu nākotnē un enerģētiskās atkarības mazināšanu no trešajām valstīm, kā arī tika pārspriesta 29.-30.novembrī gaidāmās Eiropas Savienības dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmes (COSAC) darba kārtība.

Baltijas valstu un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisijas tradicionāli divas reizes gadā rīko komisiju priekšsēdētāju sanāksmes, kuru laikā tiek apspriesti aktuālie Eiropas Savienības jautājumi. Tikšanās stiprina sadarbības saites, veicina viedokļu apmaiņu un palīdz rast kompromisus, veidojot valsts nacionālajām interesēm atbilstošu politiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI