DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Zivju fonda padome piešķir atzinības rakstu Mārim Lietuvietim

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā Māra Lietuvieša ieguldījumu Zivju fonda izvirzīto mērķu īstenošanā ūdenstilpju un zivju resursu apsaimniekošanas jomā, Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “ALJA” direktoram M. Lietuvietim piešķirts Zivju fonda atzinības raksts.

Māris Lietuvietis ir pašvaldības aģentūras “ALJA” direktors kopš 2009. gada, ievēlēts šajā amatā jau uz trešo termiņu, tādējādi apliecinot viņa nozīmīgo ieguldījumu ūdenstilpju un zivju resursu apsaimniekošanā Alūksnes novadā.

Viņa vadībā līdztekus ikdienas pienākumiem realizēti 40 projekti Zivju fonda līdzekļu apguvei zivju resursu papildināšanas un aizsardzības pasākumiem un zinātniskās pētniecības darbiem. Viņš ir atpazīstams un novērtēts nozares profesionālis, pie kura pēc konsultācijām vēršas citu pašvaldību kolēģi, kurš sniedz savu eksperta vērtējumu arī valsts līmeņa normatīvo aktu izstrādē.

Kopš 2010. gada zivju resursu pavairošanā un atražošanā Alūksnes novadā paveikts daudz, tostarp novada ūdenstilpes papildinātas ar 294 000 zandartiem, 145 000 līdakām, 38 000 sīgām un 3 000 varavīksnes forelēm, Alūksnes ezerā izveidotas zivju nārsta un zivju mazuļu dzīvotnes ar kopējo platību ~ 5 ha, kā arī veikta regulāra un efektīva cīņa ar maluzvejniekiem, tādējādi panākot maluzvejniecības samazināšanos..

Māra Lietuvieša ieguldījums zivju resursu saglabāšanā un zivsaimniecības nozares attīstībā ir nozīmīgs, tas ir būtisks Alūksnes novada sabiedrībai un novada attīstībai, veicinot izpratni par pareizu ūdenstilpju un zivju resursu apsaimniekošanu, atjaunošanu un aizsardzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI