DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ikgadējā konferencē apspriedīs iestāžu savstarpējo sadarbību terminoloģijas izstrādes jomā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 12. novembrī no plkst. 10.30 līdz 16.45 tiešsaistē noritēs četrpadsmitā ikgadējā Eiropas Savienības daudzvalodības jautājumiem veltītā konference „Latviešu valoda Eiropas Savienībā – terminoloģijas izstrāde Eiropas Savienības un Latvijas iestādēs un savstarpējā sadarbība”.

Konferencē ar priekšlasījumiem uzstāsies gan Latvijas, gan Eiropas Savienības institūciju pārstāvji, un tiks apspriesti aktuālie valodas un tulkošanas jautājumi. Šogad valodnieki, tulkošanas un citu nozaru eksperti skatīs un analizēs Eiropas Savienības un Latvijas iestāžu savstarpējās sadarbības jautājumus Eiropas Savienības tekstu tulkošanā, īpašu uzmanību pievēršot sadarbībai terminoloģijas jomā.

Konferenci atklās Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre. To vadīs Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāta Latviešu valodas departamenta 1. nodaļas vadītāja Liena Muskare, savukārt sesijas vadīs Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš.

Eksperti diskutēs par terminoloģijas izstrādes juridiskajiem, tehniskajiem un akadēmiskajiem aspektiem, kā arī jaunākajām tendencēm terminradē. Sekojot pagājušā gada konferencē izskanējušajiem ieteikumiem, atsevišķs priekšlasījums šogad būs veltīts ārvalstu vietvārdu atveidei.

Vairākos Eiropas Savienības iestāžu pārstāvju referātos tiks aplūkoti konkrēti veiksmīgas sadarbības piemēri, kā rezultātā ir izdevies izlabot agrāk pieļautās kļūdas Eiropas Savienības tiesību aktu tulkojumos. Kā katru gadu, konferencē būs atvēlēts laiks dalībnieku diskusijām.

Konferenci organizē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorātu, Valsts valodas centru un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI