DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Liepājas Universitātes students Arktikas izaicinājumos iegūst otro vietu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Liepājas Universitātes studiju programmas “Viedās tehnoloģijas” 1. kursa students Jānis Zaļaiskalns piedalījās Green-Tech Cluster rīkotajā hakatonā “Cassini Hachathon” Arktika un ieguva tajā otro vietu un naudas balvu. Vai Arktikas izaicinājumi ir tikai Arktikas izaicinājumi? Vai tomēr arī Latvijā globālai sasilšanai un klimata pārmaiņām ir jābūt prioritātēm?

Jānis Zaļaiskalns dalās iespaidos: “Hakatonā piedalījos pirmo reizi. Bija jāizvēlas viens no trim izaicinājumiem, kā arī jāiekļauj problēmas risinājumā satelītu datu izmantošana. Piesakoties, man nebija ne komandas, ne ideju, ne zināšanu. Pirmajā dienā tiku pie komandas biedriem, kuri, tāpat kā es, hakatonā piedalījās pirmo reizi.”

Tā kā hakatons notika attālinātā formātā, komandas biedri bija no dažādām pilsētām un tika iepazīti pasākuma laikā. Studentu komanda strādāja pie idejām, kā uzlabot kuģu satiksmi Arktikā. Kā izrādījās problēmu nebija nemaz tik viegli definēt, un Jānis saka: “Otrajā dienā gandrīz vai padevāmies, bet neskatoties uz to, problēmu gan nodefinējām, gan sagatavojām prezentāciju un noprezentējām žūrijai.”

Līdz ar to komanda ieņēma otro vietu hakatonā ar Inteliģentās AI navigācijas sistēmas ideju ICE X. Kā atzīst paši dalībnieki, dalība šādos pasākumos dod jaunas zināšanas – šajā gadījumā gan par satelītu datiem, gan Arktiku. Rezumējums – ja komandā ir laba atmosfēra un valda jautrība, rezultāts neizpaliks!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI