DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

LM vēlas ieekonomētos līdzekļus novirzīt cilvēku sociālajai rehabilitācijai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Labklājības ministrijas pamatbudžetā 2021. gadā ir izveidojusies ekonomija 7,3 miljonu eiro apmērā.

LM vēlas novirzīt 6,5 miljonus eiro sociālās rehabilitācijai nepieciešamo tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšanai  neredzīgām, vājredzīgām, nedzirdīgām un vājdzirdīgām personām. VSIA "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" par piešķirtajiem papildu līdzekļiem varēs nodrošināt vairāk nekā trīs tūkstošus cilvēku ar skābekļa koncentratoriem ilgstošai skābekļa terapijai ārpus ārstniecības iestādes.

“Man ir prieks, ka valdība šodien ir atbalstījusi papildu finansējumu tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšanai neredzīgām, vājredzīgām, nedzirdīgām un vājdzirdīgām personām, kas jūtami uzlabos šo cilvēku ikdienas soli. Lai labāk varētu uztvert šāda pozitīva pavērsiena kontekstu, uzsvēršu, ka kopējā rinda pēc tehniskajiem palīglīdzekļiem mazināsies par gandrīz sešiem tūkstošiem cilvēku ar funkcionāliem traucējumiem,” gandarīts ir labklājības ministrs Gatis Eglītis.

Nauda paredzēta arī Valsts sociālās aprūpes centru nodarbināto motivēšanai un neatliekamu infrastruktūras sakārtošanas pasākumu nodrošināšanai un citām vajadzībām. Līdzekļi tāpat tiks piešķirti Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras telpu nomas papildu izdevumu segšanai, ugunsdzēsības sistēmas darbības atjaunošanas nodrošināšanai un citām vajadzībām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI