DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Konkursā uz Valsts izglītības satura centra vadītāja amatu pieteikušies astoņi pretendenti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēgusies pieteikšanās atklātam konkursam uz Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāja amatu. Saņemti pieteikumi no astoņiem pretendentiem.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 1. novembrī, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendenta atbilstību obligātajām prasībām.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un prezentēs stratēģisko redzējumu par Valsts izglītības satura centra attīstību un prioritātēm turpmākajos piecos gados.

Savukārt uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, pārbaudot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšanu un pārmaiņu vadīšanu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts nozares ministra apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir: Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāres vietniece, Struktūrfondu departamenta direktore Santa Šmīdlere, Latvijas Universitātes vadošais pētnieks Vjačeslavs Kaščejevs un Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone. Tāpat pretendentu vērtēšanā par neatkarīgiem novērotājiem uzaicināti pārstāvji no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības un Latvijas izglītības vadītāju asociācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI