DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Skandināvijas “Nordic Tyre Group” atļauj iegādāties ar riepu tirdzniecību saistītas sabiedrības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

4. novembrī Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut apvienošanos, ar kuru AB “Nordic Tyre Group” iegūst izšķirošu ietekmi pār SIA “Latakko”, UAB “Latakko”, OÜ “Latakko” un SIA “Latakko Serviscentru tīkls”. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

AB “Nordic Tyre Group” pamatdarbības veids ir riepu vairumtirdzniecība Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Latvijā. Savukārt SIA “Latakko” pamatdarbības veids ir riepu, disku, akumulatoru un motoreļļas imports un vairumtirdzniecība Latvijā. SIA “Latakko Serviscentru tīkls” pamatdarbības veidi ir riepu, motoreļļu, akumulatoru un citu dzinēja piederumu mazumtirdzniecība, kā arī mehānisko transportlīdzekļu remonta pakalpojumi Latvijā. UAB “Latakko” un OÜ “Latakko” saimniecisko darbību Latvijā neveic.

Tādējādi apvienošanās rezultātā ietekmētais tirgus ir vieglo pasažieru transportlīdzekļu jaunu rezerves riepu vairumtirdzniecības tirgus Latvijā. Izvērtējot tirgus dalībnieku sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajā tirgū Latvijā, kurā darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā, apvienošanās darījumiem, kas atbilst Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, nepieciešama KP atļauja. Tādējādi KP nodrošina valstisku kontroli pār tirgu koncentrēšanos, lai neveidojas tādas strukturālas izmaiņas, kuru rezultātā patērētājiem ilgtermiņā tiek ierobežotas izvēles iespējas vai preces un pakalpojumi jāiegādājas par nekonkurētspējīgu cenu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI