DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra aicina uz ikgadējo publiskās un privātās partnerības aktualitātēm veltīto konferenci

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) kā publiskās un privātās partnerības (PPP) kompetences centrs ceturtdien, 9. decembrī, rīko tiešsaistes konferenci "Publiskā un privātā partnerība – vai īstais laiks iespējām?", turpinot aktualizēt PPP projektu attīstību Latvijā. Konferencē ar pieredzi un viedokļiem dalīsies kā jomas eksperti, tā praktiķi un potenciālie projektu īstenotāji.

PPP potenciāla izmantošanā Latvijā esam pašā ceļa sākumā – šovasar ir noslēgts pirmais līgums par PPP projekta īstenošanu Ķekavas apvedceļa būvniecībai un uzturēšanai. Ir daudz veiksmīgu piemēru citās valstīs, kā šīs sadarbības formas potenciālu izmantot mērķu sasniegšanai, taču tieši vietējo piemēru esamība varētu iedrošināt privāto un publisko sektoru apvienot resursus, zināšanas un prasmes abpusēji izdevīgā ilgtermiņa ieguldījumā. ES fondu atbalsts, kas ir ļoti būtisks pienesums valsts ekonomikai un iespējām īstenot attīstības ieceres, tomēr nevar neierobežoti segt visas vajadzības, tādēļ PPP modelis ir vēl viena alternatīva, kā attīstīt valsts un pašvaldību infrastruktūru un pakalpojumus jaunā kvalitātē. Mēs PPP saredzam arī kā vienu no iespējām, lai izlīdzinātu efektu, ko rada ES fondu finansējuma plūsmas cikliskums, kas ietekmē būvniecības jaudas noslodzi valstī un  attiecīgi - arī izmaksas”, PPP perspektīvas izceļ CFLA direktore Anita Krūmiņa.

Konferences pirmā daļa būs veltīta PPP aktualitātēm un projektu ieviešanas praktiskajiem jautājumiem, un tajā uzstāsies Finanšu ministrijas, Fiskālās disciplīnas padomes, CFLA pārstāvji. Ar pieredzi un gūtajiem secinājumiem, slēdzot pirmo PPP projekta līgumu, dalīsies VSIA “Latvijas valsts ceļi”, par PPP projektu finansēšanas pieredzi Lietuvā un Polijā dalīsies lielākais un pieredzes bagātākā privātā kapitāla investora Baltijas valstīs “Baltcap” pārstāvis. Tāpat runāsim par PPP projektu uzraudzības svarīgo lomu un pieredzi, kas jau tiek īstenota Siguldas novada trīs koncesijas līgumos.

Pasākuma otrajā daļā notiks paneļdiskusijas – Ekonomikas ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības  ministrijas un pašvaldību pārstāvji runās par sociālo māju un īres mājokļu iespējamajiem risinājumiem, sadarbojoties publiskajam un privātajam sektoram. Otrā diskusija būs veltīta veselības aprūpei un slimnīcu pakalpojumiem kā iespējamai PPP jomai – ar viedokļiem dalīsies Veselības ministrijas un lielāko slimnīcu pārstāvji.  

CFLA aicina piedalīties konferencē ikvienu interesentu - pašvaldību un valsts institūciju pārstāvjus, uzņēmējus, nevalstisko organizāciju pārstāvjus u.c., kuru interešu lokā ir PPP jautājumi un aktualitātes šajā jomā. Konference notiks tiešsaistē, un to varēs vērot CFLA tīmekļa vietnē un Facebook kontā. Reģistrēšanās konferencei – ŠEIT.

 Iepriekšējā PPP konference notika 2020. gadā, tās materiāli un videoieraksts pieejams cfla.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI