DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija un VAS “Latvijas dzelzceļš” atgādina – esi uzmanīgs dzelzceļa sliežu tuvumā!

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas laika posmā no 16.30 līdz 19.30 fiksēja piecus pārkāpumus pie dzelzceļa sliedēm. Konstatēts, ka personas, Ventspilī, ejot virzienā no Kurzemes ielas uz Kustes dambi, neatļautā vietā šķērsoja dzelzceļa sliedes, tādējādi pārkāpjot Dzelzceļa likuma prasības. Kustība notika abos virzienos.

Likumsargi izskaidroja personām, ka saskaņā ar Dzelzceļa likumu, par iešanu pa dzelzceļa sliežu ceļiem, sliežu ceļu šķērsošanu ārpus norādītajām vietām, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 125 eiro. Visos gadījumos policisti iedzīvotājiem piemēroja brīdinājumus.

VAS “Latvijas dzelzceļš” informē – neskatoties uz to, ka dzelzceļš ir viens no drošākajiem transporta veidiem, tomēr cilvēku neapdomīgas rīcības vai pārgalvības dēļ negadījumi notiek, kuros cieš ne tikai paši negadījuma izraisītāji, bet arī citi cilvēki. Ik gadu Latvijā uz dzelzceļa vai tā tuvumā notiek ap 15 nelaimes gadījumiem un lielākā daļa no tiem ir letāli.

Līdz ar gada tumšā laika iestāšanos, VAS “Latvijas dzelzceļš” īsteno sabiedrības informēšanas kampaņu “Neesi pārbrauktuve. Nopauzē pie dzelzceļa!”, lai ikvienu Latvijas iedzīvotāju aicinātu būt uzmanīgam un vērīgam dzelzceļa sliežu tuvumā. Turklāt, ņemot vērā uz dzelzceļa notikušo nelaimes gadījumu skaitu, kas šī gada desmit mēnešos jau pārsniedz pagājušā gada līmeni, atgādināt par drošību dzelzceļa tuvumā laikā, kad rudenīgi laikapstākļi mēdz traucēt saglabāt modrību un piesardzību, ir īpaši aktuāli. Uzzini vairāk – www.dzirdiredzidzivo.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI