DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Notiks labas pārvaldības ekspertu diskusija “Riski – iespēja vai šķērslis attīstībai?”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 12. novembrī, tiešsaistē notiks ekspertu diskusija “Riski – iespēja vai šķērslis attīstībai?”, kas būs jau piektā diskusiju ciklā par labāku korporatīvo pārvaldību. Diskusijā uzņēmēji un eksperti dalīsies pieredzē par risku pārvaldību uzņēmumā, to, kā tā palīdz uzņēmumam pielāgoties pārmaiņām un veicina izaugsmi, kā arī kādi ir izaicinājumi šajā jomā. Tāpat dalībnieki pārrunās, cik svarīgi ir saņemt novērtējumu no malas – kāda ir iekšējā un ārējā audita praktiskā pievienotā vērtība.

Diskusijas ievadā Finanšu ministrijas Finanšu tirgus politikas departamenta direktore Aija Zitcere informēs par Korporatīvās pārvaldības kodeksā ietvertajām rekomendācijām attiecībā uz riska pārvaldību, iekšējo un ārējo auditu.

“Tieši krīzes laikā risku pārvaldība gūst īpašu uzmanību, tomēr risku vadība ir svarīga ne tikai krīzes pārvarēšanai, bet arī attīstībai. Uzņēmējdarbības dziļākā būtība ir uzņemties risku – un jo veiksmīgāk riski tiek pārvaldīti, jo lielākas virsotnes iespējams sasniegt,” uzsver A. Zitcere.

Pēc tam sekojošajā paneļdiskusijā ar uzņēmuma pieredzi risku pārvaldībā un savām atziņām dalīsies SIA “Karavela” valdes loceklis Andris Bite, VSIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” padomes priekšsēdētājs un VAS “Latvijas Dzelzceļš” padomes loceklis Reinis Ceplis, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” viceprezidents mārketinga un biznesa attīstības jautājumos, valdes loceklis Ingmārs Pūķis, VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga” padomes locekle un AS “Attīstības finanšu institūcija ALTUM” valdes padomniece finanšu jautājumos Elīna Salava. Paneļdiskusiju moderēs “PricewaterhouseCoopers” SIA Ilgtspējas pakalpojumu vadītāja un Tieslietu ministrijas Korporatīvās pārvaldības konsultatīvās padomes locekle Maija Orbidāne.

“Risku vadība ir iespēju vadība. Tās mērķis ir salāgot uzņēmuma izaugsmes stratēģiju ar sabalansētu un pārdomātu risku vadību. Svarīgākajiem riskiem jābūt padomes un valdes dienaskārtībā, lai laicīgi spētu reaģēt, pielāgoties un nepalaistu garām jaunas biznesa iespējas,” norāda M. Orbidāne.

Pasākuma otrās daļas paneļdiskusijā sarunas fokusā būs iekšējais un ārējais audits – kā tas palīdz uzņēmumam un kā var novērtēt tā pievienoto vērtību. Diskusijā piedalīsies AS “Attīstības finanšu institūcija ALTUM” valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, AS “Conexus Baltic Grid” valdes loceklis Mārtiņš Gode, SIA "Rīgas ūdens" padomes locekle Dace Ljusa, “Balcia Insurance” SE valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus. Diskusiju moderēs Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes locekle Kristīne Černaja-Mežmale.

Auditoru loma attīstās, taču galvenā būtība paliek nemainīga: iekšējais audits sekmē uzņēmuma mērķu sasniegšanu un paaugstina procesu efektivitāti, savukārt ārējais revidents sniedz pilnīgu un patiesu priekšstatu par uzņēmuma stāvokli uzņēmuma vadības komandai un ieinteresētajām pusēm. Neatkarīgs skats no malas vienmēr veicina uzņēmuma ilgtermiņa izaugsmi,” akcentē K.Černaja-Mežmale

Diskusiju organizē Korporatīvās pārvaldības konsultatīvā padome sadarbībā ar Tieslietu ministriju, Finanšu ministriju, Nasdaq Riga, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, “PricewaterhouseCoopers” SIA un citiem partneriem, kuriem rūp laba korporatīvā pārvaldība Latvijā.

Diskusijas programma skatāma FKTK mājaslapā.

Diskusija notiks tiešsaistē, Zoom platformā, no plkst. 10.00 līdz 12.30. Reģistrācijas anketa dalībai diskusijā.

Pasākumam sekot līdzi būs iespējams arī NasdaqRiga Facebook lapā.

Tieslietu ministrijas izveidotā Korporatīvās pārvaldības konsultatīvā padome 2020. gada nogalē noslēdza darbu pie Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksa. Tas ir izstrādāts, ņemot vērā Latvijas Republikas normatīvajos aktos uzņēmumiem izvirzītās prasības, kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ieteikumus uzņēmumu korporatīvajai pārvaldībai. Informatīvu video par Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksu skatīt Tieslietu ministrijas mājaslapā.

Diskusiju cikla mērķis ir veicināt labāku korporatīvo pārvaldību un ieviest praksē Latvijas korporatīvās pārvaldības kodeksu. Nākamā – cikla noslēdzošā diskusija “Kā būt atklātam un palikt spēlē? ” notiks 2021. gada 3. decembrī plkst. 10.00. Plašāka informācija par diskusiju ciklu pieejama Tieslietu ministrijas mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI