DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks: Latvija augstu novērtē NATO sabiedroto klātbūtni Baltijas jūrā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 4. novembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku komandieris jūras kapteinis Kaspars Zelčs attālināti tikās ar NATO pirmās pastāvīgās jūras grupas (SNMG1) komandieri flotiles admirāli Bredliju Pītsu (Bradley Peats), lai pārrunātu sabiedroto kuģu grupas vizīti Latvijas teritoriālajā jūrā un  reģionālās drošības jautājumus.

“Pieaugot Krievijas militārajām aktivitātēm, ir skaidrs, ka par savas teritorijas aizsardzību ir jādomā kompleksi, jo potenciālā krīzes situācijā īpaši svarīgas būtu jūras un gaisa piegādes ķēdes. Nepārtraukta sabiedroto kuģu klātbūtne Baltijas jūrā ir spēcīgs atturēšanas elements, kas garantē spēju saņemt palīdzību, ja tā ir nepieciešama,” uzsvēra aizsardzības ministrs A. Pabriks.

Šonedēļ Baltijas jūrā, tai skaitā Rīgas jūras līcī, norisinās SNMG1 un Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku kopīgie treniņi. Rīgas ostā tika pietauvota Portugāles Jūras spēku “Vasco de Gama” klases fregate “Corte Real”, savukārt SNMG1 vadošais kuģis, Kanādas Jūras spēku “Halifax” klases daudzfunkcionālā patruļfregate “Frederiction”, ir noenkurots Rīgas piekrastē.

Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku komandieris jūras kapteinis K. Zelčs sarunā ar flotiles admirāli B. Pītsu norādīja, ka notiekošie treniņi kārtējo reizi apliecina Latvijas un sabiedroto valstu Jūras spēku savietojamību un atturēšanas spējas.

SNMG1 ir viena no četrām NATO pastāvīgajām Jūras spēku grupām. NATO pastāvīgās Jūras spēku grupas veido NATO Reaģēšanas spēku jūras komponenti, kas militāra apdraudējuma gadījumā spēj nekavējoties veikt nepieciešamās operācijas. 

NATO pastāvīgo Jūras spēku grupu uzdevums ir nodrošināt aliansi ar pastāvīgiem jūras spēkiem, kas vienmēr atrodas jūrā, un spēj veikt misijas miera un krīzes laikā. Piedaloties sabiedroto valstu Jūras spēku treniņos un apmācībās, tiek uzturēta gatavība, kā arī nodrošināta Jūras spēku sadarbība un savietojamība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI