DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības sociālās iestādes sniedz klientiem pakalpojumus drošā vidē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Labklājības departamenta sešās pakļautības iestādēs vakcinējušies vai pārslimojuši Covid-19 ir vairāk nekā 80 % darbinieku, līdz ar to ir sasniegts mērķis nodrošināt klientiem, kas ir īpašā riska grupā, epidemioloģiski drošus pakalpojuma saņemšanas apstākļus un maksimāli novērst risku, kad darbinieks var inficēt klientus ar Covid-19.

Šī mērķa sasniegšanā īpaši novērtējama un atbalstāma ir darbinieku brīvprātīga iesaistīšanās Covid-19 izplatības ierobežošanā, tai skaitā vakcinējoties pret to.

“Rīgas domes vārdā pateicos visiem, kas vakcinējas,  izturoties atbildīgi pret savu un līdzcilvēku veselību. Mums ir ļoti svarīga gan vakcinēšanās izglītības iestādēs, lai varētu nodrošināt mācības klātienē, gan sociālajās iestādēs, jo to klienti ir pakļauti īpašam riskam saslimšanas gadījumā. Tāpēc esmu gandarīts, ka ir sasniegti šādi vakcinācijas rezultāti un esmu pārliecināts, ka tie vēl uzlabosies. Tikai kopīgiem spēkiem mēs uzveiksim pandēmiju!” uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Rīgas dome, lai stimulētu vakcinēto darbinieku skaita pieaugumu, jau septembrī lēma par finansiāla atbalsta piešķiršanu Labklājības departamenta pakļautības iestādēm, kurās  vakcinēto un Covid-19 pārslimojošo personu skaits ir ne mazāks kā 80 % no visiem darbiniekiem.

Kā pirmais finansiālajam atbalstam pieteicās sociālās aprūpes centra “Mežciems” kolektīvs, kur vakcinēti ir 89 % darbinieku un 95 % klientu. Veicot darbinieku aptauju, piešķirtos 7000 eiro tika nolemts izlietot lietus jaku, kā arī termopudeļu iegādei darbiniekiem, savukārt iestādei gaisa attīrīšanas iekārtas un bezkontakta roku dezinfekcijas stenda iegādei.

Sociālās aprūpes centrā “Stella maris” vakcinējušies ir 85% darbinieki un 98% klienti. Kolektīvs izlēma piešķirtos 5000 eiro izlietot materiālu iegādei darbinieku un klientu Ziemassvētku aktivitāšu īstenošanai, tāpat 8000 eiro piešķirs “Gaiļezers”, kur vakcinēti ir 88% darbinieku un 95% klientu.

Savu pieteikumu finansiālajam atbalstam ir iesniedzis arī Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centrs, kur vakcinēti ir 90% darbinieku, un centrs piešķirto naudu 8000 eiro apmērā plāno izlietot darbinieku materiālai stimulēšanai. Jāatzīmē, ka vakcinējušies ir arī 74% bērnu no 12 gadu vecuma.

Rīgas patversmē kopumā ir vakcinēti 84 % darbinieku un vairāk nekā 67 % klientu. Piešķirtos 5000 eiro iecerēts izlietot darbinieku apbalvojumiem.

Rīgas Sociālajā dienestā vakcinēti ir vairāk nekā 80 % darbinieku, un 22 000 eiro finansējumu izlietos 222 mācību grāmatu un dažādu virtuves piederumu iegādei, kā arī profesionālās pilnveides semināru nodrošināšanai darbiniekiem.

Rīgas domes Labklājības departamentā ir vakcinējušies 95 % darbinieku, tādējādi veicinot iestādes darbiniekiem un klientiem drošas darba vides un pakalpojuma sniegšanas nodrošināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI