DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Aizsardzības komisija: deputāta amata pienākumu veikšanai nepieciešams vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti otrdien, 2.novembrī, atbalstīja ieceri izstrādāt jaunu likuma projektu, kas noteiktu, ka parlamenta deputātiem amata pienākumu veikšanai nepieciešams vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts.

“Šāds lēmums ir būtisks ne tikai epidemioloģiskās drošības prasību kontekstā, bet arī, lai vairotu sabiedrības uzticību valsts varai. Mums skaidri jāparāda, ka deputāti nav atšķirīgi no visām pārējām sabiedrības grupām, kurām darba pienākumu pildīšanai tiek prasīts attiecīgais sertifikāts. Būtiski dot sabiedrībai signālu, ka mēs esam solidāri,” sēdē uzsvēra Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns.

Likuma projektā plānots noteikt, ka deputātiem amata pienākumu veikšanai būs nepieciešams sertifikāts, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai infekcijas pārslimošanas faktu. Tāpat plānots noteikt rīcību gadījumos, kad attiecīgais sertifikāts nav iegūts.

Komisijas sēdē deputāti uzklausīja arī konstitucionālo tiesību ekspertu viedokļus par jautājuma regulējuma izstrādi.

J.Rancāns informēja, ka diskusijas par likuma projekta iespējamo redakciju komisijā varētu turpināties pēc nedēļas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI