DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jūrmala aicina jauniešus piedalīties teātra lugu konkursā “Rainis un Aspazija Tev”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jūrmalas pilsēta izsludina “Latvijas jauniešu teātru festivāla lugu konkursu “Rainis un Aspazija Tev””. Konkursā ar savu autordarbu aicināti piedalīties jaunieši, kurus interesē teātra māksla un dramaturģija. Konkursa norises laikā notiks attālinātas “Iedvesmas tikšanās” ar teātra jomas speciālistiem, lai iedvesmotu jaunos autorus lugu veidošanai.

Konkursa dalībniekiem – teātra mākslas studentiem un arī skolēniem, kurus interesē teātra māksla un dramaturģija – līdz nākamā gada 25. februārim jāiesniedz savs autordarbs – jauniešu mērķauditorijai atbilstoša viencēliena luga, kuras tēma saistāma ar Raiņa vai Aspazijas daiļradi, dzejnieku uzskatiem vai biogrāfiju.

Lugu konkursa mērķis ir veicināt jauniešu teātru sadarbību ar jaunajiem dramaturgiem, aktualizējot Raiņa un Aspazijas personību nozīmi Latvijas kultūrā.

Konkursa darbs un pieteikums konkursam jāiesniedz līdz 2022. gada 25. februārim, iesūtot elektroniskā veidā (doc, docx, rtf vai pdf formātā) e-pastā RainisAspazijaTev@jurmala.lv.

Iesniegtos darbus vērtēs profesionāla žūrija atbilstoši konkursa vērtēšanas kritērijiem. Lēmumu par konkursa uzvarētājiem, godalgoto vietu ieguvējiem un naudas balvu sadalījumu pieņems Jūrmalas pilsētas domes apstiprināta Konkursa izvērtēšanas komisija. Paredzētās balvas: 1. vieta – 800 eiro, 2. vieta – 500 eiro, 3. vieta – 300 eiro un veicināšanas balva – 200 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Lai iedrošinātu un pamudinātu jauniešus radošo darbu veidošanai, līdz šā gada 22. decembrim attālināti norisināsies “Iedvesmas tikšanās” – teātra jomas speciālistu konsultācijas par lugu tematiku, darbu vērtēšanas kritērijiem un dramaturģiju.

Pirmā tikšanās ar dramaturgu, scenāristu un režisoru Lauri Gundaru notiks 10. novembrī plkst. 17.00 Zoom platformā. Pieteikšanās līdz 9. novembrim, rakstot e-pastā RainisAspazijaTev@jurmala.lv.

Informācija par konkursu, Nolikums un Pieteikuma anketa pieejama: https://www.jurmala.lv/lv/latvijas-jauniesu-teatru-festivala-lugu-konkurss-rainis-un-aspazija-tev

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI