DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2021
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Transporta līdzekļu vadītāju saslimšanas dēļ, no 3. novembra tiks veiktas izmaiņas sabiedriskā transporta sarakstos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksmē” pēdējo nedēļu laikā strauji pieaudzis sabiedriskā transporta līdzekļu vadītāju skaits, kuri darba nespējas dēļ neierodas darbā, kā rezultātā nav iespējams pilnvērtīgi nodrošināt plānoto kustības sarakstu izpildi. Patlaban uzņēmumā darba nespējas lapas izsniegtas aptuveni 22% vadītāju no tām 3% ir saistītas ar Covid-19 saslimšanu. Tāpat vairāki “Rīgas satiksmes” sabiedriskā transporta līdzekļu vadītāji noteikti par kontaktpersonām Covid-19 saslimušajiem, kas viņiem liedz iespēju pildīt darba pienākumus. Par aptuveni 30 izsniegto darba nespējas lapu pamatotības pārbaudi “Rīgas satiksme” vērsusies Veselības inspekcijā. Ņemot vērā iepriekš minēto, “Rīgas satiksme” no 3. novembra plāno veikt izmaiņas tramvaju, trolejbusu un autobusu kustības sarakstos, izlīdzinot sabiedriskā transporta izlaidumu atbilstoši pasažieru plūsmām un personāla pieejamībai reisu izpildē.

“Šobrīd “Rīgas satiksmes” saslimušo darbinieku skaits ir sasniedzis kritisku līmeni, tāpēc, lai nodrošinātu pasažieru pārvadājuma pakalpojuma nepārtrauktību, mēs esam spiesti samazināt reisu skaitu. Labāk, lai reisu skaits ir retāks, bet prognozējams, nekā biežāks, bet mēs nespējam tos izpildīt. Tas, protams, būs sarežģījums rīdziniekiem, tomēr mēs aicinām pasažierus nopietni izvērtēt katru braucienu un pēc iespējas atlikt mazāk svarīgus braucienus,” sacīja vicemērs Vilnis Ķirsis.

Nodrošinātais reisu skaits pēc 3. novembra, joprojām būs tāds, lai salona piepildījums tajos būtu atbilstošs noteiktajam un nepārsniegtu 50% no transportlīdzekļa kopējās ietilpības. Gadījumā, ja tas tomēr tuvosies atļautajam, plānotās izmaiņas ļaus reaģēt un nosūtīt operatīvo rezervi. 

Pasažieru plūsma no 22. oktobra, salīdzinājumā ar šī gada septembri, darba dienās ir samazinājusies par 63%, savukārt brīvdienās pasažieru skaits sabiedriskajā transportā sarucis par 68%. Šie dati ir neskaitot noteiktos pārvietošanās ierobežojumus stingrās mājsēdes laikā pēc plkst. 20.00. Pasažieru plūsmas samazinājums novērots dažādos dienas laikos, tāpēc izmaiņas maršrutos tiks veiktas tā, lai nodrošinātā pakalpojuma apjoms tiktu pielīdzināts pieprasījumam un galvenajiem pārvietošanās paradumiem, kad atsevišķām pasažieru kategorijām ir jānokļūst uz darbu vai mājām.

Lai informētu pasažierus par salona piepildījumu, kas ļaus pasažieriem pieņemt lēmumu iekāpt autobusā vai gaidīt nākamo reisu “Rīgas satiksme” ir veikusi ~50 autobusu aprīkošanu ar gaismas indikatoru. Sarkans signāls iedegsies, kad salona piepildījums tuvosies maksimālajam – 50% piepildījumam un pasažieris pats varēs izlemt kāpt minētajā autobusā vai izvēlēties gaidīt nākamo reisu. Šie autobusi kursē 3. un 49. autobusu maršrutā, jo minētajos maršrutos ir salīdzinoši lielākais pasažieru skaits un salona piepildījums no visiem autobusu maršrutiem.

“Rīgas satiksme” nepārtraukti seko līdzi pasažieru plūsmām sabiedriskajā transportā un šāda kārtība paliks nemainīga arī turpmāk. Informāciju par salona piepildījumu sniedz gan sabiedriskā transporta vadītāji, gan tiek pārbaudīti klientu pieteikumi. Tāpat visi jaunākie “Rīgas satiksmes” transporta līdzekļi ir aprīkoti ar automātiskām pasažieru skaitīšanas sistēmām, tādējādi brīdī, kad transporta līdzekļa salons tuvojas 50% piepildījumam, dispečeri saņem signālu, kas dod iespēju operatīvi reaģēt un norīkot papildus transporta līdzekli. 

Izmaiņas autobusiem, trolejbusiem un tramvajiem

No 3. novembra darba dienās un no 6.novembra noteiktas izmaiņas vairākos kustības sarakstos.

Autobusi

 

·         Darba dienās: 1., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 16., 18., 20., 22., 23., 25., 26., 29., 32., 36., 37., 38., 39., 41., 43., 44., 46., 48., 51., 52., 53., 56. autobusa maršrutā.

·         Brīvdienās: 1., 2., 3., 5., 6., 11., 12., 13., 16., 18., 21., 22., 24., 29., 32., 36.  autobusa maršrutā.

Tramvaji

 

·         Darba dienās:  2., 5., 10., 11. tramvaja maršrutā.

·         Brīvdienās:  1., 5., 10., 11. tramvaja maršrutā.

Trolejbusi

 

·         Darba dienās: 3., 5., 9., 11., 12., 13., 14., 16., 17., 18., 19., 22., 23., 25., 27. trolejbusa maršrutā.

·         Brīvdienās: 3., 4., 14., 15., 17., 18., 19., 22., 23., 25. trolejbusa maršrutā.

Tāpat, sekojoši maršruti, kamēr saglabājas zema pasažieru plūsma, būs slēgti:

  • 4z, 35. autobusa maršruts, 1. trolejbusa maršruts, kā arī 3. un 9. tramvaja maršruts.
  • 57. autobusa maršruts, 11., 12. un 13. trolejbusa maršruts brīvdienās.

Pasažieriem, kuri iegādājušies mēneša biļetes slēgtajos maršrutos, atļauts tās izmantot paralēli braucošos “Rīgas satiksmes” maršrutos – autobusos, trolejbusos un tramvajos, braucienu nereģistrējot.

Pagaidu sabiedriskā transporta kustības saraksti tiks izvietoti pieturvietās un būs atšķirīgi no pastāvīgajiem kustības sarakstiem, jo tiks drukāti uz dzeltena papīra. “Rīgas satiksmes” darbinieki ir uzsākuši sarakstu nomaiņu pieturvietās, taču ņemot vērā lielo apjomu jauno pagaidu kustības sarakstu izvietošana var aizņemt pāris dienas, tāpēc aicinām pasažierus pirms plānotā brauciena aplūkot kustības sarakstus uzņēmuma tīmekļa vietnē: www.rigassatiksme.lv  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI