DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Latvijai piegādātas pirmās četras jaunās “Patria” 6x6 bruņumašīnas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 29. oktobrī Somijas uzņēmums “Patria”, saskaņā ar augustā parakstītās vispārīgās vienošanās nosacījumiem, Latvijai ir piegādājis pirmos četrus jaunos 6x6 bruņu transportlīdzekļus.

“Latvijas apstākļiem piemērotās un visdažādākajos testos pārbaudītās bruņumašīnas būtiski paplašinās Nacionālo bruņoto spēku operacionālās spējas, vienlaikus uzlabojot karavīru fizisko drošību. Īpašu prieku sagādā pašmāju uzņēmumu sadarbība ar Somijas partneriem jauno bruņumašīnu pētniecībā un izstrādē, kas apliecina mūsu aizsardzības industrijas kompetenci un konkurētspēju plašākā mērogā,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Šomēnes Nacionālo bruņoto spēku instruktori piedalījās divu nedēļu garā apmācību kursā Somijā, kurā ieguva nepieciešamās zināšanas un prasmes par bruņumašīnu lietošanu un uzturēšanu.

Jau ziņots, ka 30. augustā Ādažu bāzē Latvijas aizsardzības ministrs A. Pabriks un Somijas aizsardzības ministrs Anti Kaikonens (Antti Kaikkonen) parakstīja vispārīgo vienošanos par 6x6 bruņumašīnu iegādi no uzņēmuma “Patria”, kurā iekļauts Latvijas pasūtījums vairāk nekā 200 jauno bruņumašīnu piegādei līdz 2029.gadam.

Latvijas pasūtījuma līgumcena ir aptuveni 200 miljoni eiro, un tajā ir iekļauta transportlīdzekļu piegāde, sākotnējā uzturēšana un personāla apmācības.

Plānots, ka  bruņumašīnu uzturēšana, remonts un nākotnē iespējamā modernizācija tiks veikta Latvijā. Tāpat projektā, piesaistot vietējos uzņēmējus, vienlaikus tiek gan veiktas investīcijas Latvijas ekonomikā, gan arī nodrošināta piegāžu drošība, kas bija viens no Latvijas izvirzītajiem priekšnosacījumiem, uzsākot 6x6 transportlīdzekļu platformas pētniecības un izstrādes fāzi.

Pašlaik jauno 6x6 bruņu transportlīdzekļu projektā piedalās Latvija un Somija, kā arī interesi par iesaisti ir izrādījusi Zviedrija. Lai gan Igaunija pēc nodomu protokola parakstīšanas ar Latviju un Somiju vēlāk apturēja savu dalību projektā, tai un jebkurai citai sabiedrotajai valstij nākotnē ir iespēja parakstīt vispārīgo vienošanos un veikt transportlīdzekļu pasūtījumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI