DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar valsts kontrolieri pārrunā VK revīzijas par valsts finansējuma izlietojumu Covid-19 pandēmijas laikā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien, 28.oktobrī, tiekoties ar valsts kontrolieri Rolandu Irkli, pārrunāja aktualitātes saistībā ar Valsts kontroles (VK)  noslēgtajām, pašlaik veiktām un plānotajām revīzijām valsts tēriņu vērtēšanā, kā arī Valsts kontroles iepriekš sniegtos ieteikumus valsts pārvaldei un to ieviešanas gaitu. Tikšanās noritēja attālinātā režīmā.

Tikšanās laikā valsts kontrolieris informēja par Valsts kontroles īstenotajām revīzijām saistībā ar valsts budžeta līdzekļu izlietojumu pērn Covid-19 pandēmijas ierobežošanai un seku mazināšanai, kā arī tuvākajā nākotnē plānotajām revīzijām.

R. Irklis pauda, ka 2021. gadā ievērojami līdzekļi cīņai ar Covid-19 pandēmiju tika piešķirti veselības aprūpei, tādēļ Valsts kontrole plāno revidēt šo līdzekļu izlietojumu. Valsts kontrolieris arī pastāstīja, ka Valsts kontrole plāno veikt sistēmiskas revīzijas veselības aprūpes jomā, lai sekmētu veselības pakalpojumu pieejamību un kvalitāti.

Tāpat abas amatpersonas pārrunāja valsts piešķirtā atbalsta izlietojumu Covid-19 pandēmijas laikā. R. Irklis informēja par Valsts kontroles secinājumiem un ieteikumiem attiecībā uz valsts piešķirtā finansējumu izlietojumu nacionālajai aviokompānijai “airBaltic” un aviokompānijas darba pārraudzību.

Papildu informācija

·         Valsts kontroles noslēgtās revīzijas

·         Pašlaik veiktās revīzijas

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI