DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnes novada pašvaldības dome ieceļ amatā izpilddirektoru

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

28. oktobrī Alūksnes novada pašvaldības domes sēdē pašvaldības izpilddirektora amatā deputāti iecēla Ingu Berkuli.

Ingus Berkulis darba tiesiskās attiecības izpilddirektora amatā uzsāks nākamajā darba dienā, kad tiks izbeigtas darba tiesiskās attiecības ar Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektori Janīnu Čugunovu.

Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 68. pantu pēc domes priekšsēdētāja priekšlikuma dome ieceļ izpilddirektoru, kas pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā ir atbildīgs par pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību darbu. Domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers pašvaldības izpilddirektora amatam izvirzīja vienu kandidātu – Ingu Berkuli.

- Virzīju Ingu Berkuli izpilddirektora amatam, ņemot vērā viņa lielo pieredzi pašvaldības darbā. Dažādās pašvaldības darbības jomās viņš ir strādājis kopš 1999.  gada, viņam ir laba izglītība un ļoti lielas darba spējas. Uzskatu, ka Ingus Berkulis spēj veiksmīgi strādāt šajā amatā, - norāda Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

No deputātiem izdalītajām 13 vēlēšanu zīmēm visas tika atzītas par derīgām un balsošanas rezultātā “PAR” I. Berkuli nobalsoja 13 deputāti, līdz ar to par Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektoru iecelts Ingus Berkulis. Divi deputāti, kas sēdē piedalījās attālināti, balsojumā nepiedalījās.

Domes deputāti vienlaikus arī lēma atļaut I. Berkulim savienot Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektora, pašvaldības Iepirkumu komisijas priekšsēdētāja amatus un valdes locekļa amatu biedrībā “Dzīvojam Mārkalnei”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI