DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Rīgā izglābti divi cilvēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27. oktobra plkst. 06.30 līdz 28. oktobra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 07.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Atlantijas ielu Rīgā, kur deg angāra tipa autoserviss 30m2 platībā. Plkst. 08.21 ugunsgrēka izplatīšanos ierobežoja un patlaban dzēšana turpinās.

Vakar plkst. 21.02 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Malienas ielā Rīgā, kur piestāvu ēkas dzīvoklī dega istaba un gaitenis 25m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas, vienu cilvēku izveda no degošā dzīvokļa un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, bet otru cilvēku izveda no piedūmotā blakus dzīvokļa. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Plkst. 23.46 ugunsgrēku likvidēja. Dūmu detektors degušajā dzīvoklī nebija uzstādīts. Ugunsgrēka iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu.

VUGD atgādina: ja smēķējat mājoklī, parūpējieties par ugunsdrošību! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsēju glābējus, zvanot uz 112!

Plkst. 18.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Dārza ielu Skrundā, kur divstāvu dzīvojamas mājas dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors un pie plīts dega spainis ar pelniem 0,2m2 platībā. Plkst. 18.45 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst. 14.59 tika saņemts izsaukums uz Jaunceltnes ielu Aizkrauklē, kur dega neapsaimniekots metāla angārs 600m2 platībā. Plkst. 21.11 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidēja.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma arī izsaukumus, kur dega sadzīves priekšmeti uz deviņstāvu ēkas sestā stāva balkona, vadi elektrosadales skapī deviņstāvu ēkas kāpņu telpā, gaiteņa grīda pie dūmvada vienstāva mājā.

Vakar VUGD saņēma informāciju, ka Krišjāņa Barona ielā Rīgā uz piecstāvu nama jumta atrodas bērni. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka bērni, visticamāk, pamanījuši dienestu ierašanos un uz jumta vairs neatrodas. Aicinām vecākus pārrunāt ar bērniem un jauniešiem drošības jautājumus, atgādinot, ka ēku jumti nav piemērota vieta pastaigām vai brīvā laika pavadīšanai! Savukārt daudzdzīvokļu ēku apsaimniekotājus aicinām parūpēties, lai durvis nokļūšanai uz jumta vai bēniņos būtu slēgtas!

Plkst. 13.47 VUGD saņēma izsaukumu Krāslavas  novada Ūdrīšu pagastā, kur vieglā automašīna bija nobraukusi no ceļa braucamās daļas un ietriekusies kokā. Transportlīdzeklī atradās cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji izcēla glābjamo no automašīnas un nogādāja līdz NMPD automašīnai. Avarējušam transportlīdzeklim tika atvienotas akumulatora klemmes un plkst. 14.46 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI