DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības slimnīcās palielinās Covid-19 pacientu gultu skaitu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas dome trešdien, 27. oktobrī, ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu*, kas ļaus operatīvāk reaģēt uz straujajām pārmaiņām un nepieciešamības gadījumā palielināt Covid-19 pacientu gultu skaitu galvaspilsētas pārziņā esošajās veselības aprūpes iestādēs – Rīgas 1. slimnīcā un Rīgas 2. slimnīcā.

“Ņemot vērā, ka ļoti strauji mainās gan pacientu skaits, gan informācija no valsts iestādēm, mēs pieņēmām lēmumu, kas ļaus pašvaldībai operatīvāk reaģēt un palīdzēt Covid-19 pacientu gultasvietu izveidošanā,” skaidro Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs.

Pieņemtais domes lēmums paredz sniegt Rīgas pašvaldības atbalstu valsts veselības aprūpes sistēmai, pēc iespējas iesaistoties ar Covid-19 infekciju saslimušo pacientu aprūpē, organizējot nepieciešamo resursu piesaisti un mobilizāciju, tai skaitā atjaunojot un izveidojot jaunas Covid-19 pacientu gultas. Ja Veselības ministrija vērsīsies Rīgas domē ar lūgumu vēl palielināt pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrību iesaistes apjomu Covid-19 pacientu ārstēšanā stacionārā vai citu veselības aprūpes profilu  pakalpojumu nodrošināšanā, Rīgas dome varēs pieņemt atsevišķu lēmumu vai steidzamības gadījumā to varēs darīt pēc saskaņošanas ar Sociālo jautājumu komiteju.

Jau vēstīts, ka Rīgas 1. slimnīcā atsākusi darbu nodaļa Covid-19 pacientu ārstēšanai un tajā kopš 24. oktobra tiek uzņemti pacienti. Patlaban slimnīcā izveidotas 25 gultasvietas un to skaits šonedēļ tiks palielināts līdz 50. Rīgas pašvaldība un kapitālsabiedrība turpina darbu, lai arī turpmāk pakāpeniski palielinātu Covid-19 ārstēšanas gultu skaitu.

Savukārt Rīgas 2.slimnīcā Covid-19 stacionārās nodaļas izveide un pielāgošana ir sarežģītāka un laikietilpīgāka. Lai maksimāli ātri atslogotu valsts ārstniecības iestādes Rīgā, slimnīca ir izvērtējusi iespējas un pagaidām ir gatava nodrošināt 25 stacionāra gultās terapeitiskā profila veselības aprūpes pakalpojumu vai 30 Covid-19 pacientu gultas. Slimnīca izvērtē iespējas plašāk iesaistīties Covid-19 pacientu aprūpē.

* “Par veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanu, SIA "Rīgas 1. slimnīca" iesaisti ar Covid-19 infekciju saslimušo pacientu aprūpē un SIA "Rīgas 2. slimnīca" papildu pakalpojumu programmu izvēršanu Covid-19 pandēmijas laikā”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI