DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

OECD Ekonomikas pārskatā par Latviju vērtēs paveikto eksporta ar augstu pievienoto vērtību veicināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Š.g. 27. - 28. oktobrī notiks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) politiskās misijas virtuāla formāta sanāksmes, kurās OECD augsta līmeņa pārstāvji un eksperti ar Latvijas valdības ministriem un ierēdņiem, kā arī nevalstiskā sektora sadarbības partneriem pārrunās sagatavoto 2021. gada Ekonomikas pārskata par Latviju projektu, ko OECD atbilstoši vispārējai praksei publicē reizi divos gados.

2021. gada OECD Ekonomikas pārskata par Latviju galvenais fokuss būs uz iespējām veicināt eksportu ar augstāku pievienoto vērtību, kas ir viena no Latvijas valdības apstiprinātajām prioritātēm tautsaimniecības izaugsmes un iedzīvotāju labklājības pieauguma nodrošināšanai.

Sanāksmju laikā tiks pārrunāts plašs jautājumu loks par makroekonomiskās vides, fiskālās un nodokļu politikas, ēnu ekonomikas apkarošanas, finanšu tirgus attīstības, uzņēmējdarbības vides, inovācijas sistēmas, eksporta veicināšanas politikas, darba tirgus, veselības aprūpes, izglītības un prasmju, kā arī tieslietu sistēmas darbības efektivitātes uzlabošanu. 

Plānots, ka 2021. gada OECD Ekonomikas pārskatu par Latviju prezentēs OECD Ģenerālsekretārs Matiass Kormans (Mathias Cormann) 2022. gada 9. martā Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI