DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Augšdaugavas novadā viens cilvēks cieta, divi – gāja bojā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25. oktobra plkst. 06.30 līdz 26. oktobra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 07.36 tika saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Demenes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja pilnā 120m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Notikuma vietā tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki. Plkst. 10.09 ugunsgrēku lokalizēja un plkst. 12.39 likvidēja.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma arī izsaukumus, kur dega vadi elektrosadales skapī, fasādes karnīze, dzīvojamā māja, divos gadījumos – piededzis ēdiens, siltumnīca, vieglā automašīna, zaru kaudze, ceļa norobežojošais stabs.

Vakar plkst. 16.33 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Naujenes pagastu, kur bija avarējusi vieglā automašīna –transportlīdzeklis atradās grāvī un visi ceļu satiksmes negadījumā iesaistītie cilvēki bija izkļuvuši no tā. Vienu cilvēku ugunsdzēsēji glābēji nogādāja līdz NMPD automašīnai. Avarējušai automašīnai tika atvienotas akumulatora klemmes un plkst. 17.16 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst. 13.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Mūkusalas ielu Rīgā, kur Daugavā bija iebraukusi vieglā automašīna. VUGD ūdenslīdēji atrada automašīnu aptuveni 20 metrus no krasta piecu metru dziļumā. No nogrimušā transportlīdzekļa tika izcelts bojāgājis cilvēks. Automašīnu izcēla no ūdens un plkst. 18.08 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst. 12.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Preiļu novada Riebiņu pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju bija noticis ceļu satiksmes negadījums un cilvēks netiek ārā no mašīnas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vieglā automašīna ir iebraukusi šķūnī, bet cilvēks nav iespiests. Glābjamais tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja transportlīdzekļa akumulatora klemmes, izvilka automašīnu no būves un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Plkst. 13.32 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI