DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā diskutēs par prevencijas pasākumu un sodu piemērošanas līdzsvarošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā trešdien, 27. oktobrī, plkst. 13.00 eksperti tiešsaistē diskutēs par prevencijas pasākumu un sodu piemērošanas līdzsvarošanu. Domnīcas tiešraidi ikviens interesents varēs vērot arī Satiksmes ministrijas Facebook lapā.

Domnīcā paredzēta diskusija par līdzsvara nodrošināšanu starp esošajiem ceļu satiksmes dalībnieku kontroles un preventīvajiem pasākumiem. Tās ietvaros plānots runāt par ceļu satiksmes dalībnieku motivēšanu ievērot ceļu satiksmes noteikumus, kā arī vērtēt autovadītāju rīcības motīvus, kas sistemātiski veic pārkāpumus.

Tāpat plānots diskutēt par likumos paredzēto sodu atbilstību pārkāpumu smagumam, kā arī to, vai sods vienmēr sasniedz mērķi labāk nekā preventīvās aktivitātes, informēšana un dažādas kampaņas.

Valdībā šī gada oktobrī apstiprināja Ceļu satiksmes drošības plānu 2021.-2027.gadam. Tajā paredzēti vairāki pasākumi, kas vērsti uz visaptverošu ceļu satiksmes dalībnieku kontroles nodrošināšanu, nodrošinot ceļu satiksmes dalībnieku visaptverošu kontroli, tam paredzot arī noteiktu finansējumu no ceļu satiksmes negadījumu profilakses un novēršanas budžeta finansējuma (kas tiek piešķirts saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 57.pantu). Vienlaikus minētais plāns paredz īstenot arī vairākus ceļu satiksmes dalībnieku informēšanas pasākumus un kampaņas, kas arī tiek paredzēts finansējums no šiem pašiem līdzekļiem. Tādējādi ir nepieciešams arī vērtēt efektīvākos risinājumus, kā nodrošināt plāna ietverto pasākumu īstenošanu, lai sasniegtu to īstenošanas mērķus.

Informācija par Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcu:
Ceļu satiksmes drošības padome (turpmāk – padome) darbojas saskaņā ar Ministru kabineta 2019. gada 11. jūnija noteikumiem Nr.245 “Ceļu satiksmes drošības padomes nolikums”. Ceļu satiksmes drošības padomes domnīca ir izveidota, lai tās ietvaros eksperti veiktu dažādu politikas risinājumu diskusijas un labākās prakses analīzi, kā arī nodrošinātu ceļu satiksmes drošības procesa nepārtrauktību padomes sēžu starplaikos. Šajā domnīcā sagatavotie un apspriestie starpnozaru jautājumi tiek virzīti konceptuālu lēmumu pieņemšanai padomē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI