DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Aicina kļūt par Japānā izdotās latviešu tautas pasakas grāmatas ilustratoru

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rūjienas sadraudzības pilsēta Higašikava, kas atrodas Japānas ziemeļos Hokaido prefektūrā, 2022. gada sākumā izdos latviešu tautas pasakas “Vējš un Sals” bilžu grāmatu japāņu, angļu un latviešu valodā ar nosaukumu “Kurš būs stiprākais?”. Pēc Japānas izdevēja ierosinājuma darbu no latviešu folkloras bagātā krājuma šogad izvēlējās Latvijas Republikas kultūras ministrs Nauris Puntulis. Grāmatas ilustrāciju veidošana tiks uzticēta vienam autoram no Latvijas, kuru izvēlēsies Japānā izveidota vērtēšanas komisija.

Grāmatas mērķis ir draudzīgā un viegli saprotamā veidā iepazīstināt japāņus ar latviešu tautas folkloru, kas izlolota cauri senatnei, tādējādi padziļinot interesi un sapratni par Latvijas kultūru. Grāmata iecerēta A4 formātā, cieto vāku sējumā, krāsainajā drukā un apmēram 30 lappušu apjomā. Projekta īstenotājs – Seisa Universitātes profesors Gendžiro Ito.

Latvijas grāmatu ilustratori un mākslinieki tiek aicināti piedalīties konkursā, sagatavojot ilustrāciju minētās pasaku grāmatas vākam. Pasakas teksts pieejams http://valoda.ailab.lv/folklora/pasakas/gr13/13E0102.htm. Komisijas izvēlētā vāka ilustrācijas autoram tiks uzticēta grāmatas ilustrēšana, izveidojot kopumā ap 20 ilustrāciju. Vāka ilustrāciju ar e-pasta sūtījumā iekļautu vārdu, uzvārdu, dzimšanas datiem, kontaktinformāciju (telefona numurs, e-pasta adrese), kā arī īsu sasniegumu/pieredzes aprakstu vai CV angļu valodā lūdzam adresēt profesoram Gendžiro Ito - e-pasta adrese data@kamashun.co.jp. Pieteikumu iesūtīšanas termiņš - 2021. gada 30. novembris. Izvērtēšanas rezultāti dalībniekiem tiks paziņoti līdz 2021. gada beigām.

Grāmatas ilustrāciju autoram būs iespēja apmeklēt Japānu, no Japānas puses sedzot ceļa un izmitināšanas izmaksas, kā arī tiks piešķirta naudas balva 100 000 Japānas jenu. Ilustrāciju autortiesības tiks nodotas projekta idejas iniciatoram - Higašikavas pilsētas pašvaldībai.

Līdz šim šajā grāmatu sērijā Japānā iznākušas sešas latviešu pasakas — „Zvēri un abru taisītājs” ar Diānas Kaijakas ilustrācijām, „Par stirnu pārvērstā princese” ar Agneses Matisones ilustrācijām, „Koklētājs un vilks” ar Mika Čavarta ilustrācijām, „Eža kažociņš” ar Maijas Līdumas ilustrācijām, „Vīrs guļ ziemas miegu” ar Lauras Belēvičas ilustrācijām un “Burvju kastīte” ar Gunas Miķelsones ilustrācijām. Izdevumu tapšanu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Rūjienas novada pašvaldība.

Sīkāka informācija par konkursu pieejama, sazinoties ar Higašikavas pilsētas domes starptautisko attiecību koordinatori Artu Voicehovsku - e-pasts: voicehovska1@gmail.com, tālr.: +81 166 82 2111.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI