DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogalē dzēsti 42 ugunsgrēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 22. oktobra plkst. 06.30 līdz 25. oktobra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 156 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija uz meža ugunsgrēki, 86 uz glābšanas darbiem, bet 28 izsaukums bija maldinājums.

Plkst. 05.22 tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Mežvidu pagastu, kur deg zem viena jumta esošs šķūnis un kūts. Mēģinot dzēsts liesmas pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 06.55 ugunsgrēks tika lokalizēts un dzēšana turpinās.

Vakar plkst. 12.19 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu sabiedriskās ēkas tehniskajā telpā dega sadzīves priekšmeti 2m2 platībā. Mēģinot apdzēst liesmas ar ugunsdzēsības aparātu, pirms VUGD ierašanās notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 13.46 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien plkst. 22.21 tika saņemts izsaukums uz Kuldīgas novada Ēdoles pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega dīvāns 3m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti trīs cilvēki un izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 23.23 ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēka  iespējamais izcelšanās iemesls, visticamāk, bijusi neuzmanīga rīcība ar uguni – smēķēšana. Mājoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina: nesmēķējiet gultā un uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsēju glābējus, zvanot uz 112!

Plkst. 17.35 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur deviņstāvu ēkas atkritumu savākšanas telpā dega atkritumi 4m2 platībā. No piedūmotās ēkas daļas tika evakuēti 25 cilvēki. Plkst. 18.25 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst. 13.26 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur desmitstāvu ēkā kāpņu telpā starp piekto un sesto stāvu dega bērnu rati 1m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti 23 cilvēki un divi cilvēki tika izglābti. Plkst. 14.29 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Piektdien plkst. 00.16 tika saņemts Ludzā, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva koka  dzīvojamā māja un vieglā automašīna 104m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki. Plkst. 03.02 ugunsgrēks tika likvidēts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI