DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Rīgā izglābti trīs cilvēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. oktobra plkst. 06.30 līdz 21. oktobra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 63 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 05.56 tika saņemts izsaukums uz Krišjāņa Valdemāra ielu Jūrmalā, kur ar atklātu liesmu deg neapsaimniekota trīsstāvu ēka. Notikuma vietā stādā 26 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot septiņas autocisternas un autokāpnes. Plkst. 07.46 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts. Dzēšana turpinās.

Vakar plkst. 22.48 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti un siena 9m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 15 cilvēki. Plkst. 23.24 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī, kur bija izcēlusies ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Plkst.21.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur dega divstāvu mājas starpstāvu pārsegums un siena 30m2 platībā. Plkst. 00.31 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.18.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Rudbāržu pagastu, kur dega divstāvu mājas starpstāvu pārsegums un jumts 15m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki, kas ugunsgrēka izcelšanos pamanīja pateicoties dūmu detektora skaņas signālam. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās nosargāt no liesmām blakus ēku, jo stiprā vēja dēļ pastāvēja ugunsgrēka izplatīšanās draudi. Plkst. 20.52 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.07.42 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur piecstāvu sabiedriskā objektā bija radies sadūmojums un nostrādājusi automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Notikumā vietā ēkā deg istaba 7m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies 20 cilvēki, ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl 20 cilvēkus, kā arī izglābta trīs cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un nodots NMPD mediķiem. Plkst. 09.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai novāktu stiprā vēja nogāztos vai aizlūzušos kokus. VUGD saņēma 24 izsaukumus par vēja radītiem postījumiem – galvenokārt, atbrīvota ceļu braucamā daļa, bet vienā gadījumā Rīgā koks bija uzkritis uz divām vieglajām automašīnām.

Saskaņā ar Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju arī šodien pēcpusdienā gaidāms stiprs un brāzmains vējš. Esiet piesardzīgi – nostipriniet priekšmetus, kas atrodas uz balkoniem vai pagalmos, kā arī nenovietojiet automašīnas lielu koku tuvumā! Aicinām sekot aktuālajai brīdinājumu informācijai sekojiet https://bridinajumi.meteo.lv/!

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, zvaniet uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI