DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Rīgas pašvaldības slimnīcas iesaistīties Covid-19 un terapeitisko pacientu ārstēšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Galvaspilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrības - “Rīgas 1. slimnīca” un “Rīgas 2. slimnīca” – drīzumā iesaistīsies Covid-19 un terapeitisko pacientu ārstēšanā. Par to trešdien, 20. oktobrī, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē informēja Labklājības departamenta pārstāvji.

“Jau pavasarī Rīgas veselības kapitālsabiedrības pierādīja savu gatavību iesaistīties Covid -19 krīzes novēršanā. Veselības ministriju informējām, ka mums nepieciešams vismaz mēnesis, lai spētu kvalitatīvi sagatavoties pacientu uzņemšanai. Tomēr šobrīd, kad veselības sistēma jau ilgstoši atrodas pārslodzes režīmā, Veselības ministrija pierāda, ka īsta plāna nodrošināt veselības aprūpes kapacitātes celšanu nav. Lūgumu pēc palīdzības Rīgas pašvaldības iestāžu iesaistei pacientu uzņemšanai saņēmām tikai pagājušajā nedēļā. Paldies Rīgas 1. un 2.slimnīcas vadībai un personālam, kas spēja steidzami reaģēt un palīdzēt,” uzsver komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs.

Rīgas 1.slimnīca jau 2020. gada beigās, neskatoties ka ir ambulatorā ārstniecības iestāde, bija atsaukusies Veselības ministrijas lūgumam iesaistīties Covid-19 pozitīvo pacientu aprūpē un 2021. gada sākumā veica ievērojamus pielāgošanas darbus, t.sk. nodaļu pārvietošanu, medicīniskā aprīkojuma iegādi, papildu personāla piesaisti, nepieciešamā aprīkojuma iegādi u.c. nepieciešamos darbus, lai janvāra beigās uzņemtu vidēji smagus Covid – 19 pacientus.

Ņemot vērā pieaugošus Covid – 19 saslimstības rādītājus valstī un Rīgas 1.slimnīcas iegūto pieredzi Covid - 19 pacientu ārstēšanā, gan arī izveidoto infrastruktūru, tā ir apliecinājusi gatavību atjaunot Covid-19 stacionārās nodaļas darbību iespējami īsā laikā un darboties diennakts režīmā, uz 25. oktobri plānojot atvērt 25 gultas vietas un uz 1. novembri pilnībā atjaunojot stacionāro Covid - 19 nodaļas darbu ar 50 gultas vietām.

Lai nodrošinātu pacientu diennakts ārstēšanu un aprūpi, Rīgas 1.slimnīca pašlaik aktīvi risina personāla piesaistes jautājumu un izstrādā personāla atalgojuma nosacījumus.

Rīgas 2. slimnīca ir specializētā stacionārā ārstniecības iestāde, kuras galvenais darbības profils ir neatliekamā medicīniskā palīdzība smagu skeleta traumu gadījumos, veselības aprūpes pakalpojumi kustību balsta sistēmas slimību ārstēšanā un rehabilitācijā, plānveida ortopēdiskā ārstniecība dažādu skeleta un locītavu slimību gadījumos, kā arī hronisko pacientu aprūpe.

Ņemot vērā Rīgas 2.slimnīcas esošo infrastruktūru un pieejamos cilvēkresursus, Covid-19 stacionārās nodaļas izveide un pielāgošana būtu sarežģīta un laikietilpīga. Lai maksimāli ātri atslogotu valsts ārstniecības iestādes Rīgā,  slimnīca ir izvērtējusi  iespējas un ir gatava nodrošināt 25 stacionāra gultās terapeitiskā profila veselības aprūpes pakalpojumu.

Rīgas 2.slimnīca šobrīd apkopo nepieciešamās vajadzības un neskaidros jautājumus, lai pie esošās infrastruktūras un cilvēkresursu nodrošinājuma pēc iespējas ātrāk varētu sākt sniegt diennakts stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu izmeklētiem (pārvestiem) terapeitiskā profila pacientiem ar sastādītu ārstēšanas plānu/rekomendācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI