DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

RPP darbinieki saņems piemaksu par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos Covid-19 pandēmijas laikā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem noteiks speciālas piemaksas saistībā ar Covid-19 infekcijas slimības uzliesmojumu un tās seku novēršanu, tā trešdien, 20.oktobrī, lēma Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti.

Piemaksas tiks nodrošinātas no valsts budžeta līdzekļiem. Piemaksas apmērs nevarēs pārsniegt 75% no amatpersonas (darbinieka) stundas likmes un tā izmaksājama proporcionāli nostrādātajam laikam attiecīgajos apstākļos.

Speciālo piemaksu par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos saņems tie pašvaldības policijas darbinieki, kuri amata pienākumu izpildes laikā nonāk tiešā saskarsmē ar Covid-19 slimniekiem un Covid-19 infekcijas slimības kontaktpersonām.

“Uzraugošajiem dienestiem šis nav viegls laiks. Sabiedriskās kārtības nodrošināšanā un ierobežojumu uzraudzībā smagāko nastu iznes tieši policisti, tāpēc ir tikai taisnīgi, ka valsts nodrošinās pašvaldības policijai tādas pašas piemaksas kā Valsts policijai,” uzsvēra komitejas priekšsēdētāja, vicemēre Linda Ozola.

“Gan Rīgas pašvaldības policijas, gan Valsts policijas darbinieki dara vienu darbu ierobežojumu kontrolē, un ir tikai taisnīgi ka abu dienestu darbinieki saņem vienādas piemaksas," sacīja Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka p.i. Andrejs Aronovs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI