DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Noslēgumam tuvojas vērienīgie ielu seguma remontdarbi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka noslēgumam tuvojas šīs sezonas lielākie brauktuvju seguma remontdarbi.  Darbu laikā segums ir uzlabots un veikti asfaltēšanas darbi vairāk nekā 30 ielu posmos un uz vairākiem tiltiem un pārvadiem, kā arī 15 grantētajās ielās.

Šajā sezonā seguma uzlabošana ielās ar grants segumu ir noslēgusies, kopumā 15 ielās ieklājot cieto segumu 27 379 kvadrātmetru platībā. Grantētajās ielās seguma ieklāšana tika veikta, izmantojot  virsmas apstrādi ar bitumena emulsiju, kas turpmāk samazinās putekļu un peļķu veidošanos.

Ietvju un brauktuvju seguma uzlabošanas darbi turpināsies līdz pat oktobra beigām. Uz šo brīdi ietvju segums ir uzlabots 11 vietās - 4 363 kvadrātmetru platībā. Vienlaidus asfalta seguma ieklāšana, kas paredz pilnīgu bojātā asfaltbetona posma nomaiņu, ir veikta vairāk nekā 30 vietās – 115 038 kvadrātmetru platībā.

“Nepieļaujami, ka 21. gadsimtā Eiropas Savienības valsts galvaspilsētas iedzīvotājiem katru dienu jābrien pa peļķēm un jāelpo grants putekļi. Tādēļ man ir prieks, ka beidzot Rīgas dome pilsētas apkaimēs īsteno jaunu programmu, kuras ietvaros šogad 15 grantētajās ielās ir ieklāts cietais segums. Kad viesojos apkaimēs, iedzīvotāji nereti atzīst, ka sen vairs nav cerējuši uz kādiem uzlabojumiem un ir patīkami pārsteigti par rezultātu. Šogad paveikto mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku, sabiedriskā transporta un autovadītāju infrastruktūras uzlabošanā pamanīs daudzi rīdzinieki un pilsētas viesi. Vēl daudz jāpaveic pilsētas ielu sakārtošanā, tāpēc nākamgad palielināsim darbu apjomu.” uzsver par satiksmes jomu atbildīgais Rīgas vicemērs  Vilnis Ķirsis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI