DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs aicina paplašināt sankcijas pret Baltkrieviju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 18. oktobrī Luksemburgā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē, kurā ES ārlietu ministri diskutēja par Līča valstīm, Austrumu partnerību, Etiopiju un Nikaragvu. Ņemot vērā notikumu attīstību kopš 2021. gada 15. septembra, kad Afganistānā faktisko varu valstī pārņēma militārais grupējums Taliban, kā arī jautājuma aktualitāti ES darbakārtībā, notika viedokļu apmaiņa arī par situāciju Afganistānā.

Sanāksmē ministri diskutēja par Austrumu partnerības sestā samita sagatavošanu, kas plānots š.g. 15.–16. decembrī Briselē. Samita galvenā tēma būs Austrumu partnerības politikas nākotne. E.Rinkēvičs pauda atbalstu sadarbības padziļināšanai ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu, tai skaitā ar pakāpeniskas integrācijas ES iekšējā tirgū perspektīvu un sadarbības padziļināšanu drošības jomā. “Noturības stiprināšanai jābūt nākotnes Austrumu partnerības politikas galvenajam uzdevumam, jo īpaši pret dezinformāciju un drošības jomā, “ uzsvēra E. Rinkēvičs.

Runājot par sankciju politiku pret Baltkrievijas režīmu, E.Rinkēvičs pauda nostāju, ka ES jāturpina spiediens uz Baltkrieviju, izstrādājot sankciju piekto kārtu. “Līdz situācijas uzlabošanai uz Eiropas Savienības ārējām robežām mūsu vēstījumam vajadzētu palikt skaidram – sankcijas pret Baltkrieviju tiks palielinātas, tai skaitā pret Baltkrievijas valsts lidsabiedrību “Belavija” un citām Baltkrievijas juridiskajām personām, kas iesaistītas Baltkrievijas hibrīdoperācijā. Tāpat mēs paļaujamies uz Eiropas Komisijas atbalstu cīņā pret dezinformāciju no Baltkrievijas saistībā ar situāciju uz Eiropas Savienības austrumu robežas,” uzsvēra E. Rinkēvičs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI