DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī Rīgā pieķerti divi kukuļdevēji

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 14. oktobrī, Rīgā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbiniekiem divi autovadītāji, lai izvairītos no soda par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, piedāvāja kukuli. Vienā gadījumā piedāvātā summa bija 40 eiro, savukārt otrā gadījumā 150 eiro. Par abiem kukuļdošanas gadījumiem uzsākti kriminālprocesi.

Ceļu policijas bataljona ekipāža, veicot satiksmes uzraudzību, vakar, 14. oktobrī, ap pulksten 10.40 Rīgā, Daugavgrīvas ielā fiksēja kādu automašīnas “Volkswagen Golf” markas vadītāju, kurš pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus – pārbrauca pāri dubultai nepārtrauktai līnijai, kā arī veica nogriešanās manevru neatļautā vietā. Spēkrata vadītāju likumsargi apturēja, bet 1968. gadā dzimušais vīrietis, lai izvairītos no administratīvās atbildības par pārkāpumu veikšanu, Valsts policijas darbiniekiem piedāvāja kukuli – 40 eiro.

Pret autovadītāju ir uzsākts kriminālprocess par kukuļa došanu valsts amatpersonai, kā arī pieņemti divi administratīvo pārkāpumu lēmumi – gan par dubultās nepārtrauktās līnijas šķērsošanu, gan par nogriešanos neatļautā vietā. Par abiem pārkāpumiem piemērots naudas sods kopā 85 eiro.

Savukārt cita Rīgas Ceļu policijas bataljona ekipāža ap pulksten 21.30 Rīgā, Maskavas ielā fiksēja un apturēja kādu steidzīgu “Mecedes Benz” vadītāju, kurš atļauto 50 km/h vietā brauca ar 90 km/h.  Lai izvairītos no soda par ātruma pārsniegšanu, 1999. gadā dzimušais jaunietis arī piedāvāja likumsargam kukuli 150 eiro apmērā.

Arī šajā gadījumā pret jaunieti ir uzsākts kriminālprocess par kukuļa došanu valsts amatpersonai, kā arī pieņemts administratīvo pārkāpumu lēmums par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā. Par šo pārkāpumu piemērots naudas sods 160 eiro.

Valsts policija atgādina, ka par kukuļa došanu ir paredzēta kriminālatbildība. Sods par kukuļa došanu var būt bargs! Kukuļdevēju var sodīt ar naudas sodu vai brīvības atņemšana no 5 līdz 10 gadiem, vai arī īslaicīgu brīvības atņemšanu. Par katru individuālo gadījumu lemj tiesa.

Visu rudeni norisinās Valsts policijas kampaņa “Domā sarunāt? Korupcija uz ceļa ir krimināli sodāma!”, kas rosina transportlīdzekļu vadītājus atturēties no kukuļdošanas mēģinājumiem, atgādinot, ka korupcija uz ceļa ir sodāms pārkāpums!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI