DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies “Rīgas konferences” diskusijā par cīņu ar hibrīdo apdraudējumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 16. oktobrī, plkst. 12.00 aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies starptautiskā drošības foruma “Rīgas konference 2021” paneļdiskusijā par cīņu ar hibrīdo apdraudējumu “Grey- zone battlespace: fighting the war or maintaining the peace?”

Kopā ar A. Pabriku paneļdiskusijā piedalīsies Lielbritānijas Bruņoto spēku ministrs, Aizsardzības ministrijas parlamentārais valsts sekretāra vietnieks Džeimss Hīpijs (James Heappey) un ASV domnīcas “Atlantic Council” vecākais pētnieks, ārpolitikas un drošības politikas eksperts Īans Bžezinskis (Ian Brzezinski), apspriežot Rietumu demokrātiju labās prakses piemērus efektīvai cīņai ar hibrīdo apdraudējumu. Diskusiju vadīs žurnāliste un pētniece Elizabete Bro (Elisabeth Braw).

Kā ziņots, 15. un 16. oktobrī norisināsies ikgadējais starptautiskās drošības un politikas forums “Rīgas konference 2021”, kurā šogad dalībniekus uzrunās  ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs (António Guterres), kā arī diskusijās piedalīsies Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa (Kaja Kallas).

Konferences dalībnieki diskutēs par  aktuālajiem ārējās un drošības politikas jautājumiem, tostarp, notikumu Afganistānā ietekmi uz starptautisko drošību, kā arī politisko situāciju Baltkrievijā. Tāpat šogad apspriežamo tēmu vidū būs NATO jaunais Stratēģiskais koncepts, Eiropas zaļais kurss, reģionālā un globālā drošība, kā arī datu drošība.

Paralēli konferences pamata programmai tiek organizētas arī piecas atsevišķas diskusijas, apspriežot tādas tēmas kā sieviešu lomu stabilitātes atjaunošanā pēc konflikta, Baltijas jūras reģiona drošība un Trīs jūru iniciatīvas aktualitāte.

Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, “Rīgas konference 2021” galvenokārt notiks attālināti, un tās pamata programmai varēs sekot līdzi tiešsaistē tīmekļvietnē www.rigaconference.lv, kā arī Latvijas Transatlantiskās organizācijas Facebook lapā un Youtube kanālā.

Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Aizsardzības ministriju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI