DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns vērtēs Olaines cietuma darbu ārkārtas situācijas laikā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 13.oktobrī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns darba vizītē apmeklēs Olaines cietumu (Latvijas cietumu slimnīcu) un vērtēs ieslodzījuma apstākļus, kā arī noslodzi Covid-19 infekcijas izplatības laikā.

Jānis Bordāns un Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece ģenerāle Ilona Spure tiksies ar Olaines cietuma priekšnieku Dmitriju Kaļinu, lai izvērtētu arī ieslodzījuma vietas gatavību nodrošināt noteiktās prasības, darba organizāciju un funkciju izpildi. Vienlaikus tiks apspriesta situāciju ar Covid-19 pandēmijas izplatību Latvijas ieslodzījuma vietās. Jau gadu Olainē Latvijas cietumu slimnīcā ir izveidota atsevišķa nodaļa Covid-19 slimniekiem, lai viņus norobežotu no pārējiem pacientiem un nodrošinātu kvalitatīvu ārstēšanu.

Aktuālie vakcinācijas dati liecina: lai nodrošinātu epidemioloģiski drošu vidi Latvijas ieslodzījuma vietās, kopumā vakcinācijas procesu ir pabeiguši 73% strādājošo un to uzsākuši vēl 15%.

J.Bordāns apmeklēs arī Atkarīgo centru. Tas darbojas Olaines cietuma teritorijā jau piecus gadus un tajā tiek īstenotas specializētas programmas dažādu atkarību mazināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI