DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams iesniedz akreditācijas vēstuli Austrālijas ģenerālgubernatoram

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 13. oktobrī Kanberā notika Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Austrālijas Savienībā Marģera Krama akreditācijas ceremonija.

Svinīgā ceremonijā tiešsaistē vēstnieks iesniedza akreditācijas vēstuli un nodeva Valsts prezidenta Egila Levita laba vēlējumus Austrālijas ģenerālgubernatoram Deividam Hērlijam (David Hurley).

Sarunā ar ģenerālgubernatoru M. Krams uzsvēra, ka abu valstu kopīgo vērtību pamatā ir demokrātija, cilvēktiesības un likuma vara. “Latvija un Austrālija augstu vērtē efektīvu multilaterālismu un tiesībās balstītu starptautisko kārtību. Latvijas diplomātiskā klātbūtne Kanberā palīdzēs tālāk attīstīt kopīgas sadarbības jomas mūsu interešu virzībai starptautiskajās organizācijās,” sacīja vēstnieks.

M. Krams atzīmēja, ka, lai gan ģeogrāfiski abas valstis šķir liels attālums, Latviju un Austrāliju vieno kopīga vērtību izpratne un līdzīgi viedokļi par mūsdienu pasaules iespējām un izaicinājumiem. Vēstnieks atzinīgi novērtēja Austrālijas stingro atbalstu Latvijas rosinātajai rezolūcijai ANO par cīņu pret dezinformāciju un maldinošas informācijas izplatību.

Sarunas laikā M. Krams īpaši atzīmēja aktīvo un daudzskaitlīgo latviešu kopienu Austrālijā, kas ir neatņemama Latvijas sabiedrības daļa un ir sniegusi nozīmīgu ieguldījumu Latvijas valstiskuma saglabāšanā un atjaunošanā. “Visus šos gadus Austrālijas latvieši ir nenogurstoši darbojušies, lai uzturētu dzīvu latviešu valodu, kultūru un tradīcijas, un veidotu un stiprinātu sadarbību starp Latviju un Austrāliju,” uzsvēra vēstnieks.

Austrālija pēc Otrā pasaules kara uzņēma ievērojamu skaitu latviešu, kuri mūsdienās veido vairāk nekā 20 000 cilvēku lielu un aktīvu diasporu. Tās nozīmīgākā organizācija ir Latviešu Apvienība Austrālijā un Jaunzēlandē, kas ietver ap 40 dažādu latviešu organizāciju, draudžu un centru, kuros rit rosīga sabiedriskā dzīve, kopjot un saglabājot latvietību.

Vēstnieks pateicās par Austrālijas valdības atbalstu vēstniecības izveidošanā un pauda pārliecību, ka vēstniecības atvēršana palīdzēs sekmēt Latvijas un Austrālijas politisko, ekonomisko un kultūras sadarbību.

Līdz šim Latvijas intereses Austrālijā pārstāvēja Latvijas vēstniece Japānā Dace Treija-Masī, kura pildīja nerezidējošās vēstnieces pienākumus kopš 2017. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI