DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs ar valstspilsētu pašvaldību vadītājiem pārrunās sabiedriskā transporta organizāciju ārkārtas situācijas laikā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits šodien, 12. oktobrī, tiešsaistē tiksies ar valstspilsētu pašvaldību vadību, lai pārrunātu sabiedriskā transporta plūsmas organizāciju ārkārtas situācijas laikā. 

Ministrs uzsver, ka epidemioloģiskā situācija valstī ir ļoti nopietna un tādēļ pašvaldībām ir jāizmanto tām jau iepriekš piešķirtās pilnvaras un jāpieņem izšķirīgi lēmumi par izmaiņu veikšanu sabiedriskā transporta sistēmā. „Ārkārtas situācijā ir svarīgi epidemioloģiski droši sabiedriskā transporta pakalpojumi ikvienam pasažierim, it īpaši to profesiju pārstāvjiem, kuriem nav iespējas strādāt attālināti,” pauž T. Linkaits.  

Sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtītājiem valstspilsētās – Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Ogrē, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī – ir tiesības mainīt kārtību, kādā notiek pasažieru pārvadājumi, tai skaitā tiesības noteikt reisus, kuros pasažierus var uzņemt tikai ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kā arī pārskatīt noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus dažādām personu grupām, vai nu tos atceļot, vai ierobežojot to izmantošanas laiku. 

Kā vienu no risinājumiem ministrs atzīmē pandēmijas sākumā 2020.gadā ārkārtas situācijas laikā Rīgas domes ieviestos ierobežojumus, atsakoties no braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanas atsevišķām pasažieru grupām.  

Sabiedriskajā transportā pastāv augsti epidemioloģiskie riski, tāpēc ir svarīgi precīzi ievērot un izpildīt jau šobrīd noteiktās prasības attiecībā uz pārvadātājiem un pasažieriem, lai stiprinātu epidemioloģisko prasību ievērošanu un uzraudzību, kā arī pievērstu pastiprinātu uzmanību atbilstošas kontroles nodrošināšanai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI