DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Diasporas konsultatīvās padomes sēdē diskutē par priekšlikumiem diasporas politikas prioritātēm 2022. gadā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 8. oktobrī norisinājās šī gada trešā Diasporas konsultatīvās padomes (DKP) sēde, kuras laikā tika aizsākta aktīva diskusija par diasporas politikas prioritātēm 2022. gadam. DKP priekšsēdētāja E. Gavele aicināja sēdes dalībniekus apspriest iepriekš iesniegtos priekšlikumus nākamā gada diasporas politikas prioritātēm, vienlaikus aicinot koncentrēties uz trīs līdz četrām prioritātēm, kuras būtu vadlīnijas darbam ar diasporu 2022. gadā. Aktīva diskusija bija par tādu prioritāšu noteikšanu kā latviskā izglītība, biedrību ilgtspēja, pilsoniskās līdzdalības un diasporas informētības uzlabošana, īpaši 2022. gada plānoto Saeimas vēlēšanu kontekstā, kā arī remigrācijas procesa koordinēšanas veicināšana.

Diasporas valsts politikas prioritātes 2022. gadam plānots apstiprināt šī gada pēdējā DKP sēdē 10. decembrī.

DKP priekšsēdētājas vietnieks M. Muižarājs sēdes dalībniekus iepazīstināja ar aktuālo informāciju par attālinātā darba jautājumu, savukārt padomes priekšsēdētāja E. Gavele informēja par DKP Remigrācijas koordinācijas darba grupas izveidi un turpmāko tās darbību. Par šīs darba grupas priekšsēdētāju izvirzīts Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktora vietnieks R. Lasmanis, un savu dalību darba grupai ir pieteikuši vairāku valsts iestāžu, kā arī diasporas organizāciju un nevalstiskā sektora pārstāvji.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vecākā projektu vadītāja diasporas jautājumos Arta Krūze iepazīstināja ar aktualitātēm LIAA sadarbībā ar diasporu. Ar jaunāko zinātnes sadarbības jomā un pētījuma “Sadarbība izcilībai: Latvijas un diasporas pētnieku skatījums uz savstarpējo sadarbību” (2021) rezultātiem sēdes dalībniekus iepazīstināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta pārstāves Anna Leiškalne un Lana Frančeska Dreimane.

Muzeja un pētniecības centra “Latvieši pasaulē” pārstāve Ieva Vītola sēdes dalībniekus iepazīstināja ar organizācijas darbību, mērķiem un aktualitātēm. Organizācija padomē darbojas kā nepastāvīgais pārstāvis ar pilnvaru termiņu līdz 2022. gada 11. jūlijam.

Informācijai

Diasporas konsultatīvā padome ir padomdevēja institūcija, kuras mērķis ir veicināt saskaņotu diasporas politikas izstrādi un ikgadējo prioritāšu noteikšanu, kā arī diasporas politikas īstenošanu un novērtēšanu. Diasporas konsultatīvās padomes darbības pamatprincipi ir noteikti Diasporas likumā, kas stājās spēkā 2019. gada 1. janvārī. Diasporas konsultatīvā padome tika izveidota 2019. gada 14. maijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI