DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Konstatēti traucējumi Aizsargātā lietotāja datu informācijas sistēmas darbībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tehniskas avārijas dēļ Latvijas Nacionālās bibliotēkas Datu centrā kopš iepriekšējām brīvdienām traucēta darbība Ekonomikas ministrijas uzturētajās informācijas sistēmās. Avārija ir skarusi arī Aizsargātā lietotāja datu informācijas sistēmu (ALDIS) - pilnvērtīgi nedarbojas ar to saistītais e-pakalpojums “Aizsargātā lietotāja statusa noteikšana” portālā latvija.lv.

Šobrīd Latvijas Nacionālās bibliotēkas Datu centrs strādā pie avārijas seku novēršanas, lai atjaunotu sistēmas darbību un Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) varētu novērtēt radītās sekas un lemtu par turpmākajām darbībām.

Turklāt daļai aizsargāto lietotāju konstatēti atbalsta nepiemērošanas gadījumi, jo Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK) netika iesniegusi datus pilnā apjomā par personām, kurām pienākas atvieglojums.  Šis jautājums ir atrisināts un aizsargātajiem lietotājiem - personām ar I grupas invaliditāti, kurām ir viens tiešais līgums ar elektroenerģijas pakalpojuma sniedzēju, bet tās nav saņēmušas paredzēto atvieglojumu, nesaņemtais papildu atbalsts no septembra tiks piemērots nākamajos rēķinos.

Personām ar I grupas invaliditāti, kurām nav tiešā līguma ar pakalpojuma sniedzēju (piemēram, tas ir kādam citam ģimenes loceklim vai aizbildnim u.c.), atbalsta saņemšanai ir nepieciešams iesniegt pakalpojuma līguma numuru tirgotājam vai norādīt to, izmantojot e-pakalpojumu “Aizsargātā lietotāja statusa noteikšana”.

Iedzīvotāji papildu jautājumu gadījumā var sazināties ar BVKB Energoresursu informācijas sistēmas attīstības nodaļu, rakstot elektroniski aldis.sistema@bvkb.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI